Skocz do zawartości

Co myślicie o marce ACCENT?

MrChudyxD

Rekomendowane odpowiedzi

• wytrzymałość / sprawność sterów pod kierownice
  • wytrzymałość sztyc "siodłowych" 
  • wytrzymałość ram pod MTB i Szosę 
  • użyteczność rowerów MTB i Szosa cena < komponentów zastosowanych do modeli wg.ceny
Edytowane przez MrChudyxD

Osobiście mogę polecić linię Accent Execute PRO. Dobrze wykonane komponenty, dość wytrzymałe oraz przystępne cenowo. Używam mostka oraz sztycy. Mostek, jak mostek robi swoją robotę, ładnie wugląda i mimo 17 stopni wznosu jest lekki. Żadnych uwag. Sztycę używam pod 100 kg tyłkiem i również robi swoją robotę. Doodatkowo przy rozmiarze 31.6x400mm waży 199g, co jest bardzo dobrym wynikiem (który czasem bije na głowę karbonowe) w dodatku nie ma się poczucia, że jest licha. Posiada mocowanie siodełka, które pozwala na szybkie i precyzyjne ustawienie pozycji. Jedyne do czego mogę się przyczepić to do tego, że przy dość ciężkim uzytkowniku mogą pojawić się delikatne trzeszczenia na styku łoże/siodełko. Ale i na to jest sposób,bo wystarczy lekko przesmarować smarem i trzeszczenie znika. Być może przy lżejszym tyłku niż mój tego trzeszczenia nie ma ;)

Wiem również z autopsji kolegów, że ramy Accent Peak Alu są bardzo dobrze wykonane, są wytrzymałe i akceptowalne wagowo. przy tym mają świetną geometrię porównywalną do Trek Superfly. Obecnie pojawiła się linia ram Accent Peak karbonowych, ale na ten temat jeszcze za dużo informacji nie ma.

Wiele osób poleca wkłady suportu Accent EX-PRO, które są wytrzymałe, ciche i jakościowo dorównują topowym wersjom np. Shimano, ale są zdecydowanie bardziej przystępne cenowo.

• Pomógł 1
  • 2 miesiące temu...

Bardzo lubię tą markę. Oferują dokładnie to czego szukam. Tani, przyzwoity produkt, a poczynione oszczędności dotyczą głownie wykończenia. Bardzo szybko schodzą nadruki,na drobiazgach, rama ma tragiczne malowanie.

Co do samej  ramy. Za 600 zł dostajemy w miarę lekką, z dobrą geometrią, dobrze pospawaną. Jej niewątpliwy mankament: kiepska sztywność w okolicy suportu. 

Używam wkładu suportu EX-PRO i moim zdaniem tak powinien wyglądać każdy tzn powinien oferować wymianę łożysk. Bardzo dobry produkt. Kierownica Execute - niestety nie pro więc wagowo d... nie urywa ale jest sztywna, dobrze wykończona i jak każdy produkt Accent'a, przystępna cenowo.
Accent ma też świetne ciuchy i pisze to mimo faktu że z rozmiarem ciężko mi trafić w cokolwiek. Osobiście miałem od nich rękawiczki i służyły mi kawał czasu. Wyrzuciłem bo spłowiały.