kogucik Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 Hej, Chcę nabyć zegarek sportowy, który będzie moim zegarkiem dziennym jednocześnie (sprzedaje swoją kolekcję). Budżet mam dość lichy 1000 zł ale może jeszcze zaskórniaki był wydobył. Ogólnie zegarek do monitorowania dnia, biegania i siłowni/crosfit. Na rower mam licznik z gps a pulsu nie potrzebuję jednak podczas jazdy. Zależy mi na długiej pracy baterii i tu wiem, że wygrałby sunnto 9 ale 50mm koperta jest nieakceptowalna (na mojej ręce wygląda jak busola). Z tego powodu zostaje mi Garmin Vivoactive 3 oraz Polar Vintage M. VA 3 jest już leciwy ale patrząc na cenę va4 (która jest nieporozumieniem) wydaje się być dobrą opcją. Ktoś może posiada któryś z modeli i się wypowie? Polar przeszedł sporo aktualizacji i recenzje w internecie są już przestarzałe. Byłbym wdzięczny za pomoc. PS. Rozważałem fenix 5 ale to dopłata 500 zł i chyba to ponad moje potrzeby.
Łukasz_P Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 Jako użytkownik Fenixa 5 z tych dwóch powiem Polar Vantage M ;). Zanim poszedłem w Garmina (przede wszystkim ze względu na Edge, który bije komputery Polara) miałem 2 lata Polara M430 i był rewelacyjny. Tak jak piszesz, Viviactive 3 jest już stary. Seria Polara Vantage na początku miała sporo błędów w sofcie, ale po ponad roku został już dopracowany i na pewno będziesz zadowolony.
Marcin Kwita Opublikowano 6 Lutego 2020 Opublikowano 6 Lutego 2020 W takim budżecie też myślę, że Polar VM.
malkontent Opublikowano 6 Lutego 2020 Opublikowano 6 Lutego 2020 Mam vantage M od roku i mogę z czystym sercem polecić.
kogucik Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Opublikowano 6 Lutego 2020 3 godziny temu, malkontent napisał: Mam vantage M od roku i mogę z czystym sercem polecić. No to lecimy z pytaniami jak wygląda sprawa baterii? Czy ekran posiada jakiś rant? na zdjęciach słabo widać prawda, że sms nie wyświetlają się w całości lecz tylko 30 znaków? można odbierać/odrzucać połączenia? możliwy jest trening dyscypliny bez gps? np. wybieram trening kolarski ale chcę aby tylko mierzył czas oraz tętno bez śladu gps czy są problemy z synchronizacją do strava/ednomondo?
leszcz Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 Jeśli chodzi o sam rower to czy taki zegarek coś daje względem smartfona?
Łukasz_P Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 Czas pracy, możliwość podłączenia innych czujników poza paskiem HR. Analizę treningu na platformie producenta. Coś jeszcze by się znalazło.
nctrns Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 W przypadku Polar Vantage i noszenia go cały dzień, daje niezłe wskazówki dotyczące intensywności treningu i koniecznego wypoczynku.
leszcz Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 Wielkie dzięki. W moim przypadku 100% zbytek
malkontent Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 16 godzin temu, kogucik napisał: No to lecimy z pytaniami jak wygląda sprawa baterii? Czy ekran posiada jakiś rant? na zdjęciach słabo widać prawda, że sms nie wyświetlają się w całości lecz tylko 30 znaków? można odbierać/odrzucać połączenia? możliwy jest trening dyscypliny bez gps? np. wybieram trening kolarski ale chcę aby tylko mierzył czas oraz tętno bez śladu gps czy są problemy z synchronizacją do strava/ednomondo? Ad 1. - Po 8 godzinnej jeździe miałem jeszcze 4x procent baterii, z GPS, z tętnem. Ad 2. - ułamek milimetra, Ad 3. - nie włączałem powiadomień z telefonu, w poprzednim M200 mnie to irytowało bo czułem się niewolnikiem telefonu, Ad 4. - nie używam Ad 5. - jazda na rowerze stacjonarnym, Ad 6. - mam połączone ze stravą, na jakieś 200 aktywności dwa razy musiałem przenieść aktywność ręcznie, w 90% przypadków aktywność na stravie pojawia się do minuty po zakończeniu rejestrowania aktywności na zegarku. 1 godzinę temu, leszcz napisał: Jeśli chodzi o sam rower to czy taki zegarek coś daje względem smartfona? Tętno. 1
kogucik Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Opublikowano 7 Lutego 2020 @malkontent dzięki wielkie za odpowiedź. Zamawiam, najwyżej zwrócę jak okaże się za duży, ale patrząc względem przymierzanego suunto 9 to na papierze jest mniejszy. Na wszelkich materiałem to ogromny zegarek. Zobaczymy.
kogucik Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Opublikowano 9 Lutego 2020 @malkontent Mógłbyś podać wymiary zegarka? Na papierze 46mm i ekran 1.2. Na zdjęciach strasznie wielki się wydaje. Vivoactive 4 mimo 45 mm to 1.3 ekran zmieścili. W polar duży obszar czerni widzę.
Gość Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 @kogucik, jeśli chcesz mieć mały zegarek Garmina, to sprawdź jeszcze sobie Vivosport. Posiadam i jestem zadowolona. Najbardziej z tego, że elegancko mieści się pod każdym rękawem i posiada gps, więc mogę z nim po górach łazić.
Nogi Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 W dniu 9.02.2020 o 17:36, Sziva napisał: @kogucik, jeśli chcesz mieć mały zegarek Garmina, to sprawdź jeszcze sobie Vivosport. Posiadam i jestem zadowolona. Najbardziej z tego, że elegancko mieści się pod każdym rękawem i posiada gps, więc mogę z nim po górach łazić. Sziva ile wytrzymuje Ci bateria? Wg specyfikacji na włączonym GPS zegarek działać powinien do 8h - wydaje mi się że to troche mało jak na szwędactwo górskie.
Gość Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 @Nogi, ostatnio padł mi w górach praktycznie równo po 8 godzinach rejestrowania trasy z włączonym gps i pomiarem tętna. Przy krótszych wycieczkach nie ma problemu, ale przy dłuższych lepsze byłoby coś z mocniejszą baterią. Za to Vivosport jest niezwykle wygodny na nadgarstku.
Nogi Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 @Sziva Dzięki za info. Czyli producent nie oszuuje Tak więc jeśli ktoś nie robi całodniowych wycieczek to warte przemyślenia - u mnie by się nie sprawdziło, było by idealnie gdyby wytrzymywał te 16h....
Mar24 Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 Witam również szukam zegarka w okolicy 1200zł +/- Na rower jak i siłownie,interwały biegowe,snowboard,wycieczki po górach Co w tej cenie najlepiej kupić ?
craroce Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 @Mar24 Popatrz na Garmina 735XT. W tych pieniądzach bez problemu dostaniesz nowego.
malkontent Opublikowano 18 Marca 2020 Opublikowano 18 Marca 2020 17 godzin temu, Mar24 napisał: Witam również szukam zegarka w okolicy 1200zł +/- Na rower jak i siłownie,interwały biegowe,snowboard,wycieczki po górach Co w tej cenie najlepiej kupić ? Polar Vantage M.
Mar24 Opublikowano 18 Marca 2020 Opublikowano 18 Marca 2020 6 godzin temu, malkontent napisał: Polar Vantage M. Dużo negatywnych opinii dotyczących pomiaru pulsu Posiadasz może ten zegarek i się wypowiesz ?
Łukasz_P Opublikowano 18 Marca 2020 Opublikowano 18 Marca 2020 Negatywnych? Polar obecnie ma najdokładniejszy pomiar z nadgarstka (pomijając już pasek HR, który jest stosowany często w rozwiązaniach klinicznych) dostępny na rynku.
Mar24 Opublikowano 18 Marca 2020 Opublikowano 18 Marca 2020 Czy taki polar bedzie działac z czujnikiem tętna lezyne ? Czy tylko z polarem ?
malkontent Opublikowano 18 Marca 2020 Opublikowano 18 Marca 2020 4 godziny temu, Mar24 napisał: Dużo negatywnych opinii dotyczących pomiaru pulsu Posiadasz może ten zegarek i się wypowiesz ? Posiadam od ponad roku. Pomiar pulsu z nadgarstka wykłada się tylko w ekstremalnych sytuacjach. U mnie jak jest zimno to po 1,5 -2 godzinach jazdy, gdy ręka pod zegarkiem się spoci, zaniża tętno. Tak, w 95% przypadków jest odwzorowane bardzo dobrze. Dodatkowo, sprawdzałem pomiar tętna z profesjonalnym rowerem spiningowym (czujniki w rękojeściach), różnica była max 2-3. 1
Pavu Opublikowano 20 Maja 2020 Opublikowano 20 Maja 2020 Cześć minęło trochę czasu od ostatniej aktywności tego tematu, a cena vivoactive 4 spadła i teraz w granicach 1300 można już dostać wersje 45mm. Pytanie jest proste Vantage M, czy Vivoactive4? różnica 200pln na korzysc Polara.
Rekomendowane odpowiedzi