Skocz do zawartości

Klamki I-spec EV z manetkami i-spec II

trollu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Widziałem adaptery w przypadku łączenia starych klamek z nowymi manetkami. Znalazłem info, że stara manetka (XT M8000) podchodzi p&p (było coś o zastosowaniu krótszej  śruby) do klamki EV (XT M8100).

Spotkał się ktoś z takim mixem? Byłbym wdzięczny za info bo jeśli już zdecyduję się na zakup nowych klamek to nie chcę obudzić się z ręką w nocniku bo jednak taki układ nie bangla 

Opublikowano

Nie ma opcji żeby pożebic i-spec II z ev. Można spróbować natomiast w przypadku i-spec b.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam serdecznie :) pierwszy mój post przybyłem tu ponieważ mam taki sam problem, może udało się już go rozwiązać? Niestety mam hamulce i-spec EV a manetki musze dokupić ale problem który napotkałem to tylna przezutka 11 oraz kaseta 11 rzędowa pod EV tylko 12 rzędowe więc myślałem aby kupić manetki np xt 11 s w tym że nie a takich mocowanie ispec-EV i koło się zamyka, może coś doradzicie :).?

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 23.06.2020 o 12:28, robert.k napisał:

Witam serdecznie :) pierwszy mój post przybyłem tu ponieważ mam taki sam problem, może udało się już go rozwiązać? Niestety mam hamulce i-spec EV a manetki musze dokupić ale problem który napotkałem to tylna przezutka 11 oraz kaseta 11 rzędowa pod EV tylko 12 rzędowe więc myślałem aby kupić manetki np xt 11 s w tym że nie a takich mocowanie ispec-EV i koło się zamyka, może coś doradzicie :).?

a może takie?

https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/deore-m5100/SL-M5100-IR.html

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

I dotarłem do tego samego punktu.

Kupiłem hamulce m8100... I SPEC EV

Mam manetki M6000 (na obejmę), kasetę mam M6000 i bajzel na kierownicy po założeniu droppera. Brakuje palca żeby sięgnąć do przerzutki.

Rozważam dwie opcje:

1. Kupno manetek np. M8000 z mocowaniem I SPEC II (na forum podlinkowanym wyżej wygląda że pasuje, chociaż nie do końca mi się to podoba jak)

2. Kupno manetek I SPEC EV - M4100 (z telewizorem są, wolałbym inne)/M5100/M6100/M7100 - tylko czy będzie to działać z przerzutką tylną i kasetą M6000 ? Czy skok linki będzie już inny? Domyślam się, że przy tym samym skoku problemem by nie było 12rz, bo mogę śrubą ograniczyć wychylenie wózka przerzutki...

Proszę o pomoc, bo za chwilę wyjdzie że pół roweru muszę wymienić przez brak kompatybilności części...

Edytowane przez p_rafal
Opublikowano

Podbijam, proszę o pomoc - czy nowa seria np. 10rz zadziałą ze starą?

A czy M8000 manetki oblecą z resztą osprzętu M6000?