trollu Opublikowano 4 Lutego 2020 Opublikowano 4 Lutego 2020 Jak w temacie. Widziałem adaptery w przypadku łączenia starych klamek z nowymi manetkami. Znalazłem info, że stara manetka (XT M8000) podchodzi p&p (było coś o zastosowaniu krótszej śruby) do klamki EV (XT M8100). Spotkał się ktoś z takim mixem? Byłbym wdzięczny za info bo jeśli już zdecyduję się na zakup nowych klamek to nie chcę obudzić się z ręką w nocniku bo jednak taki układ nie bangla
vdcmike Opublikowano 4 Lutego 2020 Opublikowano 4 Lutego 2020 Nie ma opcji żeby pożebic i-spec II z ev. Można spróbować natomiast w przypadku i-spec b.
trollu Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Opublikowano 4 Lutego 2020 (edytowane) Przerabiałeś taki mod u siebie? znalazłem coś takiego https://www.pinkbike.com/forum/listcomments/?threadid=215252 ale może ktoś to przerabiał też tutaj dlatego pytam. Tak czy inaczej - wychodzi na to, że się da Edytowane 4 Lutego 2020 przez trollu
robert.k Opublikowano 23 Czerwca 2020 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Witam serdecznie pierwszy mój post przybyłem tu ponieważ mam taki sam problem, może udało się już go rozwiązać? Niestety mam hamulce i-spec EV a manetki musze dokupić ale problem który napotkałem to tylna przezutka 11 oraz kaseta 11 rzędowa pod EV tylko 12 rzędowe więc myślałem aby kupić manetki np xt 11 s w tym że nie a takich mocowanie ispec-EV i koło się zamyka, może coś doradzicie .?Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
MajQ Opublikowano 30 Czerwca 2020 Opublikowano 30 Czerwca 2020 W dniu 23.06.2020 o 12:28, robert.k napisał: Witam serdecznie pierwszy mój post przybyłem tu ponieważ mam taki sam problem, może udało się już go rozwiązać? Niestety mam hamulce i-spec EV a manetki musze dokupić ale problem który napotkałem to tylna przezutka 11 oraz kaseta 11 rzędowa pod EV tylko 12 rzędowe więc myślałem aby kupić manetki np xt 11 s w tym że nie a takich mocowanie ispec-EV i koło się zamyka, może coś doradzicie .? a może takie? https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/deore-m5100/SL-M5100-IR.html
p_rafal Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) I dotarłem do tego samego punktu. Kupiłem hamulce m8100... I SPEC EV Mam manetki M6000 (na obejmę), kasetę mam M6000 i bajzel na kierownicy po założeniu droppera. Brakuje palca żeby sięgnąć do przerzutki. Rozważam dwie opcje: 1. Kupno manetek np. M8000 z mocowaniem I SPEC II (na forum podlinkowanym wyżej wygląda że pasuje, chociaż nie do końca mi się to podoba jak) 2. Kupno manetek I SPEC EV - M4100 (z telewizorem są, wolałbym inne)/M5100/M6100/M7100 - tylko czy będzie to działać z przerzutką tylną i kasetą M6000 ? Czy skok linki będzie już inny? Domyślam się, że przy tym samym skoku problemem by nie było 12rz, bo mogę śrubą ograniczyć wychylenie wózka przerzutki... Proszę o pomoc, bo za chwilę wyjdzie że pół roweru muszę wymienić przez brak kompatybilności części... Edytowane 6 Września 2020 przez p_rafal
p_rafal Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Podbijam, proszę o pomoc - czy nowa seria np. 10rz zadziałą ze starą? A czy M8000 manetki oblecą z resztą osprzętu M6000?
Rekomendowane odpowiedzi