MariuszK Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Witam mam pytanie czy ten rower jest dla mnie za duży Giant talon 2 M (44) https://www.giant-bicycles.com/pl/talon-29er-ltd-2016 mam 166 cm wzrostu przekrok 77 od kupna czyli roku nie potrafię jeździć bez bólu w szyi barkach ból pojawia sie tak po 20 km bez różnicy od terenu . Wymieniałem mostki krótkie długie rożne katy +/- siedzenie przód tył gorą dół brak poprawy. Miesiąc temu bike fitting 400 zl zeby mnie jeszcze dodatkowo kolana bolały jak mi to niby idealnie ustawił . Odnośnik do komentarza
Qane Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Jak robiłeś bike fitting to fachowiec powinien Ci powiedzieć czy rower za duży czy odpowiedni, to jedna z podstawowych rzeczy HTC & TT Odnośnik do komentarza
ByQ94 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Może znajdziesz złoty środek Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 W rozmiarze "M"? Bankowo za duży. Ja mam 178 cm wzrostu, nogę 86 cm i na "M" jeździ mi się idealnie. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 44 minuty temu, MariuszK napisał: Miesiąc temu bike fitting 400 zl zeby mnie jeszcze dodatkowo kolana bolały jak mi to niby idealnie ustawił . Reklamuj usługę i niech Ci poprawi te ustawienia. Odnośnik do komentarza
ByQ94 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 1 minutę temu, Sziva napisał: Reklamuj usługę i niech Ci poprawi te ustawienia. Może sami nie wiedzą jak to zrobić a pieniążki się kręcą Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Witam mam pytanie czy ten rower jest dla mnie za duży Giant talon 2 M (44) https://www.giant-bicycles.com/pl/talon-29er-ltd-2016 mam 166 cm wzrostu przekrok 77 od kupna czyli roku nie potrafię jeździć bez bólu w szyi barkach ból pojawia sie tak po 20 km bez różnicy od terenu . Wymieniałem mostki krótkie długie rożne katy +/- siedzenie przód tył gorą dół brak poprawy. Miesiąc temu bike fitting 400 zl zeby mnie jeszcze dodatkowo kolana bolały jak mi to niby idealnie ustawił .Ten rower jest na ciebie za długi (górna rura) i to dobre 1,5-2cm. Nie mam też pojęcia jak przy takim wzroście panujesz nad maszyną na kołach 29". Co do bike fitting'u to na za dużym rowerze ci tego dobrze nie zrobi więc nie wiem jak ewentualna reklamacja poskutkuje. IMHO sprzedaj ten rower i kup coś do Twojego rozmiaru a wtedy ustawisz go sam korzystając z porad Daniela bez tracenia pieniędzy na fitting i inne cuda. Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Witam mam pytanie czy ten rower jest dla mnie za duży Giant talon 2 M (44) https://www.giant-bicycles.com/pl/talon-29er-ltd-2016 mam 166 cm wzrostu przekrok 77 od kupna czyli roku nie potrafię jeździć bez bólu w szyi barkach ból pojawia sie tak po 20 km bez różnicy od terenu . Wymieniałem mostki krótkie długie rożne katy +/- siedzenie przód tył gorą dół brak poprawy. Miesiąc temu bike fitting 400 zl zeby mnie jeszcze dodatkowo kolana bolały jak mi to niby idealnie ustawił .Ten rower jest na ciebie za długi (górna rura) i to dobre 1,5-2cm. Nie mam też pojęcia jak przy takim wzroście panujesz nad maszyną na kołach 29". Co do bike fitting'u to na za dużym rowerze ci tego dobrze nie zrobi więc nie wiem jak ewentualna reklamacja poskutkuje. IMHO sprzedaj ten rower i kup coś do Twojego rozmiaru a wtedy ustawisz go sam korzystając z porad Daniela bez tracenia pieniędzy na fitting i inne cuda. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Reklamować usługę jak najbardziej trzeba, bo jeśli przy za dużej ramie nie dało się poprawnie ustawić poszczególnych elementów, to MariuszK powinien taką informację uzyskać. A tak coś poustawiali, kasę zgarnęli i martw się człowieku. Odnośnik do komentarza
MariuszK Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Kupiłem nowy mniejszy rower bike fitting za darmo w związku ze ostatnie ustawienia były złe jak na razie kolana super plecy czas pokarze Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi