Yarooo Opublikowano 3 Lutego 2020 Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Ktoś używa? Które modele są najbardziej przydatne w razie awarii w trasie i sprawdzają się w czasie wypraw rowerowych? Edytowane 3 Lutego 2020 przez Yarooo
Gość Opublikowano 3 Lutego 2020 Opublikowano 3 Lutego 2020 LM to fantastyczna firma. Dobra tak jak Victorinix. Ale narzędzi typowo kolarskich nie robią chyba. W razie awarii potrzebujesz kilku konkretnych narzędzi, których w uniwersalnym toolu nie będzie.
revolta1 Opublikowano 3 Lutego 2020 Opublikowano 3 Lutego 2020 Ja dość długi czas miałem wingmana aż się zgubił 😥ale do rowerka chyba średni pomysł LM te co mają i busy są duże ciężkie i drogie. Nawet te najtańsze. jedne z tańszych np wingman ma nożyczki. kombinerki..noz. wkrętak krzyżowy. płaski. I trochę waży Do rowerka średnio myślę żeby nie powiedzieć wcale się nie przyda
Gość Opublikowano 3 Lutego 2020 Opublikowano 3 Lutego 2020 Mam Wingmana, ale do roweru to go jeszcze ani razu nie użyłam - nawet w domu przy serwisie.
Argi Opublikowano 4 Lutego 2020 Opublikowano 4 Lutego 2020 Jak wyżej. Używam od kilkunastu lat - świetne rzeczy, ale nie do roweru.
Marcin Kwita Opublikowano 4 Lutego 2020 Opublikowano 4 Lutego 2020 Mam 3 modele. Jeden połamałem chcąć odciąć zerwaną szprychę. Szkoda, że Leatherman nie zrobił dotychczas nic dedykowanego rowerzystom. Szukaj po innych firmach jak choćby CrankBrothers.
Fimala Opublikowano 4 Lutego 2020 Opublikowano 4 Lutego 2020 A według mnie taki Letherman oprócz dedykowanego multitoola by się przydał. Już nie raz potrzebowałem jakieś kombinerki czy nożyk. Zwłaszcza jak śmigasz bikepackersko czy z sakwami.
revolta1 Opublikowano 4 Lutego 2020 Opublikowano 4 Lutego 2020 36 minut temu, Fimala napisał: A według mnie taki Letherman oprócz dedykowanego multitoola by się przydał. Już nie raz potrzebowałem jakieś kombinerki czy nożyk. Zwłaszcza jak śmigasz bikepackersko czy z sakwami. No ale nie jedyne narzedzie. A dzwigac tulla rowerowego i do tego LM poto że może się przyda. To chyba słabo.
nctrns Opublikowano 4 Lutego 2020 Opublikowano 4 Lutego 2020 Jak jedziesz na tygodniowy wyścig self-supported po bezdrożach, to nie tak słabo. 1
CoolBreeze Opublikowano 5 Lipca 2020 Opublikowano 5 Lipca 2020 Podepnę się pod temat. Jako staremu harcerzowi zawsze brakowało mi na rowerze jakiegoś ostrza. Wiec, w ubiegłym tygodniu jako uzupełnienie przenośnego warsztatu od Topeak'a (Mini 20 Pro), wleciał Multitool Leatherman Squirt PS4. No i mam ostrze, kombinerki, nożyczki... Jak to mówią, "mały, ale wariat". Poniżej lista funkcji dostępnych w tym micro multitoolu: 1. Sprężynujące kombinerki płaskie 2. Sprężynujące kombinerki uniwersalne 3. Sprężynujący przecinak do drutu 4. Nóż ze stali nierdzewnej 420HC 5. Sprężynujące nożyczki 6. Mały śrubokręt płaski/phillips 7. Otwieracz do kapsli 8. Pilnik do drewna i metalu/duży śrubokręt płaski 9. Średni śrubokręt płaski 10. Kółko do kluczy Materiały: stal nierdzewna, aluminium Wymiary: 57 mm x 20 mm (złożony) Waga: 56 g No i gwarancja: 25 lat Obydwa maluchy dogadują się idealnie w torbie podsiodłowej. Squirt zaczął mi też towarzyszyć nie tylko na rowerze jako brelok do kluczy. A, co! Poniżej filmk z "Torture Test" Suirt'a:
Rekomendowane odpowiedzi