1ukasz Opublikowano 2 Lutego 2020 Opublikowano 2 Lutego 2020 Cześć, znalazłem dobra ofertę na opony Mavic Crossroc Roam 27,5 x 2,2 (60zl/szt). Czy będzie to dobry wybór jako opony uniwersalne do rekreacyjnej jazdy oraz czy wejdą (przednia przerzutka). Rower to jak w temacie decathlonowski B'twin Rockrider 520 na kołach 27.5 chyba rocznik 2015. Dziękuję za odpowiedź!
Gość Opublikowano 2 Lutego 2020 Opublikowano 2 Lutego 2020 Jest tam mocno ciasno a nabić nie to nie jest popularna guma. Jak nie przymierzasz to się nie dowiesz. U różnych producentów opony mimo tego samego oznaczenia mają różną szerokość. Shwalbe 2,25 jest u mnie szerszą od CONTI 2,4.Mam z tyłu właśnie Schwalbe 2,25 ale ja mam inną przerzutkę.
Gość Opublikowano 2 Lutego 2020 Opublikowano 2 Lutego 2020 Uniwersalna i do rekreacji to niezmiennie polecam Continental X-King lub RaceKing. X w rozmiarze 2,2" jest węższa od Race w tym samym rozmiarze.
1ukasz Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Opublikowano 2 Lutego 2020 Czy szerokość podana w systemie ETRTO może w jakimś stopniu świadczyć o tym czy dana opona jest szeroka/wąska jak na swój rozmiar w calach? Omawiany Mavic ma szerokość 52 przy 2.2" a standardowa OPONA ROWEROWA b'twin MTB DRY 9 27,5X2,0 TUBELESS READY Z MIĘKKĄ STOPKĄ / ETRTO 50-584 B'TWIN ma szerokosc 50 przy 2.0". Więc różnica 2 mm jest niewielka. Jeśli to co pisze ma sens...
1ukasz Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Opublikowano 3 Lutego 2020 Dziękuję wszystkim za komentarze, odpuszczę sobie te mavici a wybiorę sugerowane conti X
Gość Opublikowano 3 Lutego 2020 Opublikowano 3 Lutego 2020 Mam na przodzie i jestem bardzo zadowolony. Dużo lepiej trzyma na luźnym podłożu i bez porównania lepiej oczyszcza się z błota/śniegu niż SmartSam
Rekomendowane odpowiedzi