Michaq Opublikowano 31 Stycznia 2020 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Witam . Mam pytanie odnośnie podanego w tytule modelu czy nadaje się od do skakania przykładowo ze schodów ,różne hopki itp. 😀
elmapeto Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Ogólnie to raczej rower do rekreacji. Moim zdaniem nie nadaje się do takiego celu. Szaj go testował. Spójrz. Edytowane 1 Lutego 2020 przez elmapeto
Gość Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 8 godzin temu, Michaq napisał: czy nadaje się od do skakania przykładowo ze schodów ,różne hopki itp. Nie.
TOMALA72 Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 Spróbować zawsze można...czasem tylko raz:)))
Michaq Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Opublikowano 1 Lutego 2020 2 godziny temu, TOMALA72 napisał: Spróbować zawsze można...czasem tylko raz:))) A jaki rower nadaje się i do jazdy mtb i lekkiego właśnie skakania,zjazdów po schodach itp. ? I wysłałeś mi próbę roweru za 500zł A ten kosztuje 2k A szajbajk oceniał dobrze ten rower https://youtu.be/pZj06EJs7D8 5 godzin temu, elmapeto napisał: Ogólnie to raczej rower do rekreacji. Moim zdaniem nie nadaje się do takiego celu. Szaj go testował. Spójrz. Ale i tak chyba będzie się nadawał lepiej od mojego obecnego roweru hexagona x3
Gość Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 Nie bardzo chyba łapiesz różnice miedzy FR czy enduro a trailem. Trailówką się jeżdzi w trudnym terenie ale to nie jest rower do skakania. Sama specyfikacja tego roweru powinna dać Ci do myślenia. Przykład tegorocznego egzemplarza. Amor XCM i tu odsyłam Cie do strony Suntour abyś poczytał co sam producent o nim pisze. Tylnia zmieniarka Altusa. Korba na kwadrat. Mam wymieniać dalej czy już załapałeś do czego zmierzam?
cepelia Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 Na wszystkim da się skakać, choć na niektórych tylko raz... jeśli ja miałbym składać sobie rower do "wściekania" to raczej nie szukałbym gotowych w sklepie tylko postarał się coś złożyć sam, zwracając szczególną uwagę na ramę koła korbę i amortyzator, dokładnie w tej kolejności, bo właśnie na tych elementach będą występować największe obciążenia. Na początek można sobie nawet odpuścić amortyzator na rzecz jakiegoś sztywniaka jeśli budżet nie jest duży... no i warto przypomnieć, że kierownice też się czasem łamią, co pewnie widziałeś na filmikach w YT. Jak to mówią z "gwóna bata nie ukręcisz" i za 2k szału nie będzie, tańsze podzespoły = większe ryzyko, że sobie zrobisz krzywdę...
Michaq Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Opublikowano 1 Lutego 2020 1 godzinę temu, PrzeLuka napisał: Nie bardzo chyba łapiesz różnice miedzy FR czy enduro a trailem. Trailówką się jeżdzi w trudnym terenie ale to nie jest rower do skakania. Sama specyfikacja tego roweru powinna dać Ci do myślenia. Przykład tegorocznego egzemplarza. Amor XCM i tu odsyłam Cie do strony Suntour abyś poczytał co sam producent o nim pisze. Tylnia zmieniarka Altusa. Korba na kwadrat. Mam wymieniać dalej czy już załapałeś do czego zmierzam? Chodzi mi o jazdę na bike park kazoora czy ten rower się nada. 1 godzinę temu, cepelia napisał: Na wszystkim da się skakać, choć na niektórych tylko raz... jeśli ja miałbym składać sobie rower do "wściekania" to raczej nie szukałbym gotowych w sklepie tylko postarał się coś złożyć sam, zwracając szczególną uwagę na ramę koła korbę i amortyzator, dokładnie w tej kolejności, bo właśnie na tych elementach będą występować największe obciążenia. Na początek można sobie nawet odpuścić amortyzator na rzecz jakiegoś sztywniaka jeśli budżet nie jest duży... no i warto przypomnieć, że kierownice też się czasem łamią, co pewnie widziałeś na filmikach w YT. Jak to mówią z "gwóna bata nie ukręcisz" i za 2k szału nie będzie, tańsze podzespoły = większe ryzyko, że sobie zrobisz krzywdę... Chodzi mi o jazdę na bike park kazoora czy ten rower się nada.
TOMALA72 Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Michaq napisał: A jaki rower nadaje się i do jazdy mtb i lekkiego właśnie skakania,zjazdów po schodach itp. ? I wysłałeś mi próbę roweru za 500zł A ten kosztuje 2k A szajbajk oceniał dobrze ten rower https://youtu.be/pZj06EJs7D8 Ale i tak chyba będzie się nadawał lepiej od mojego obecnego roweru hexagona x3 Do lekkiego enduro i skakania nadaje się już taki Marin jak w podanym niżej linku. Tam też jest XCM ale 32, ze skokiem 120 mm i sztywną osią. Tylko należy pamiętać, że z taką amortyzacją to kładziemy duży nacisk na słowo lekkie:) Można dołożyć do Quentina 2 lub 3 ale to już cena 5-7 tysi i niestety tyle trzeba przynajmniej wyłożyć na rower do enduro. Fajna jest też gama Dartmoora czy NS Bikes. Nie chcę mi się pisać, są strony, filmy na YT...Szukaj:) https://www.marinbikes.com/pl/bikes/20-san-quentin-1 Na Kazoorę to raczej coś takiego, nawet w przystępnej cenie. https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-dartmoor-gamer-intro-26-2019?utm_product_id=40314&gclid=Cj0KCQiA4NTxBRDxARIsAHyp6gC71S-dLHsoN4snxAXiy6vxqP0mfQbCQrxofgH0C5W3_r1f4h4jwg4aAlDGEALw_wcB Edytowane 1 Lutego 2020 przez TOMALA72
Michaq Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Opublikowano 1 Lutego 2020 25 minut temu, TOMALA72 napisał: Do lekkiego enduro i skakania nadaje się już taki Marin jak w podanym niżej linku. Tam też jest XCM ale 32, ze skokiem 120 mm i sztywną osią. Tylko należy pamiętać, że z taką amortyzacją to kładziemy duży nacisk na słowo lekkie:) Można dołożyć do Quentina 2 lub 3 ale to już cena 5-7 tysi i niestety tyle trzeba przynajmniej wyłożyć na rower do enduro. Fajna jest też gama Dartmoora czy NS Bikes. Nie chcę mi się pisać, są strony, filmy na YT...Szukaj:) https://www.marinbikes.com/pl/bikes/20-san-quentin-1 Na Kazoorę to raczej coś takiego, nawet w przystępnej cenie. https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-dartmoor-gamer-intro-26-2019?utm_product_id=40314&gclid=Cj0KCQiA4NTxBRDxARIsAHyp6gC71S-dLHsoN4snxAXiy6vxqP0mfQbCQrxofgH0C5W3_r1f4h4jwg4aAlDGEALw_wcB Fajny ten marin lecz przekracza budżet 2k
Kkaaeell Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 Sprzet do grawitacji niestety nie jest tani. Do tego dochodzi koszt ochraniaczy i kasku lub odlozene pieniadze na nowe zeby albo endoprotezy stawow:-D
TOMALA72 Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) 7 godzin temu, Michaq napisał: Fajny ten marin lecz przekracza budżet 2k Szukaj używki. Bobcat no ni cholery nie nadaje się do skakania:) No tu się nie da za bardzo oszczędzić. sam mam Dartmoora Primala Intro, który w katalogu kosztował 3999 a to w sumie jest podstawowy-budżetowy trail-enduro:)) Np. taki trailowy i do spokojnego enduro się nadaje: https://www.olx.pl/oferta/super-okazja-kross-dust-2-0-CID767-IDAKa95.html#7a01ae7d9c Edytowane 1 Lutego 2020 przez TOMALA72
Michaq Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Opublikowano 1 Lutego 2020 Godzinę temu, TOMALA72 napisał: Szukaj używki. Bobcat no ni cholery nie nadaje się do skakania:) No tu się nie da za bardzo oszczędzić. sam mam Dartmoora Primala Intro, który w katalogu kosztował 3999 a to w sumie jest podstawowy-budżetowy trail-enduro:)) Np. taki trailowy i do spokojnego enduro się nadaje: https://www.olx.pl/oferta/super-okazja-kross-dust-2-0-CID767-IDAKa95.html#7a01ae7d9c Pewnie kupię Marina san quentina
NucleA Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 Hey też się zastanawiam nad trail bobcat 4 2020 ale pewnie te o 1000 droższe są o wiele lepsze budżet nie jest zły no ale kask itd wychodzi 3000 nie wiem czy buty też trzeba czy mogą być wygodne nie zamierzam skakać po schodach ale w lesie itd kto ma ten model już w zasięgu fajnie było by coś o nim wiedzieć więcej już po pierwszych doświadczeniach wydaje mi się że to świetny model za dobrą cenę ale warto usłyszeć opinie innych
Rekomendowane odpowiedzi