beatdeath Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Opublikowano 2 Lutego 2020 (edytowane) 7 godzin temu, piter614 napisał: Dobrze ze się udało Raczej tam dawno nie zaglądałeś Ja łożyska kupuje w stacjonarnym sklepie Łożyska te mają zwykła budowę czyli jest w środku koszyk między kulkami, takie łożyska japońskie kosztują po kilka lub kilkanaście złoty, tutaj sądzę że szkoda przepłacać za łożyska ze sklepu np rowerowy com gdzie jedno kosztuje 25 lub więcej Co innego gdy łożyska są bez koszyka w środku, łożyska te mają same kulki ułożone dość ciasno siebie budowa ich jest taka by wytrzymały mocne naciski Przed ponownym złożeniem daj smar na śruby między łożysko a śrubę unikniesz ponownego kłopotu To mój pierwszy full, odkupiłem go za kwotę "okazyjną" jak na fulla (te model na dobrym osprzęcie ale do naprawy 2400, ha, za to dobry HT da), ale dosyć opłakany stan. Rocznik 2010, śmiem twierdzić, że być może nigdy nie serwisowane łożyska. Chociaż działały sprawnie tylko zapiaszczone było słychać. Rowery lubię rozkręcać do zera i serwisować jeżeli robię go dla siebie to musi być na cacy, dlatego pomysł wymienić nawet łożyska, chociaż jestem laikiem to się uczę, no i utknąłem na tym fullu i tej śrubie ale skoro długo nie zaglądane to było to do przewidzenia, nie bez powodu jest odradzane kupowanie używanych fulli, a rocznik 2010 to już zabytek, no ale takie mamy realia, a fulla chce na początek którego szkoda nie będzie. Gdyby był to mój rower od początku to bym do takiej sytuacji nie doprowadził na pewno Tak, mam świadomośc, że mogą to być zwykłe łożyska, wiadomo co rowerowe to zaraz droższe mimo, że ma swoje odpowiedniki w innej kategorii. Wymienić łożyska raz na rok myślę to nie wydatek, łańcuch trzeba wymieniać to i łożyska też. (w tym rowerze ani łańcuch ani łożyska wymianiane nie były ) Będzie posmarowane. Dzięki za pro tip Edytowane 2 Lutego 2020 przez beatdeath
Gość Opublikowano 3 Lutego 2020 Opublikowano 3 Lutego 2020 Rower generalnie bardzo wytrzymały dużo wytrzymujeWidziałem jak chłopaki nie raz nie dwa właśnie na takim sprzęcie uczą się latać lub dobrze jeździć, zanim kupią sprzęt za większy hajs
beatdeath Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Opublikowano 3 Lutego 2020 dokładnie, a i po płaskim pojedzie i relatywnie pod górkę podjedzie stąd wybór takiego a nie innego, chociaż wiedziałem że kupa pracy przy nim. To działam dalej, pewnie jeszcze nie raz gdzieś utknę z tym serwisem to wpadne się pożalić dzięki raz jeszcze
Gość Opublikowano 3 Lutego 2020 Opublikowano 3 Lutego 2020 Spoko po to jest forumJak założysz zrób zdjęcie całego i wrzuć chętnie go zobaczęPewnie jak nie były serwisowane łożyska to i amortyzator i damper też
beatdeath Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Opublikowano 4 Lutego 2020 9 godzin temu, piter614 napisał: Spoko po to jest forum Jak założysz zrób zdjęcie całego i wrzuć chętnie go zobaczę Pewnie jak nie były serwisowane łożyska to i amortyzator i damper też Jasne, wrzucę. Fox DHX i Bomber 66, tak na pewno nie serwisowane dłuższy czas. 2 amory serwisowałem w życiu RS Pike z blokadą olejową i zwyklego XCR na sprezynach, ale te dwa wyślę jednak do Wichu Workshop, oni będą wiedzieć co i jak, ja mam dosyć roboty z resztą
Rekomendowane odpowiedzi