mareq Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Wiele razy na forum przewijało się pytanie ile ważą ale zawsze zostawało bez odpowiedzi. W ramach wieczornej nudy wziąłem na tapetę przednie koło. Rozebrałem i poważyłem a co wyszło zapisałem 😆. - koło z samą opaską 1069g - opona Resist+ 700x28 425g - dętka 109g - tarcza hamulcowa 90g - szybkozamykacz 59g Tak więc nie jest różowo i da się niedużym kosztem sporo urwać z wagi. Przy okazji chyba obalę mit nie demontowanych opon. Poszło lekko z pomocą małych i delikatnych łyżek. Jedna ważna rzecz: nie wiem jak to wygląda obecnie ale stare podręczniki zawsze kazały zacząć ściągać oponę po przeciwnej stronie wentyla. Wtedy jest to niewykonalne. Jak się zacznie trochę obok wentyla to jest ok. W czasie demontażu trzeba co chwilę lekko ściskać brzegi opony do środka po całym obwodzie, bo skubana co chwilę wskakuje na ranty.
Łukasz_P Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 To tam do zejścia i z 1 kg na upartego będzie przy dobrym kole i oponie.
belzebub Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Ja te koła wymieniałem na zestaw na piastach dt370, obręcze r470, opony continental grand prix 5000, dętki też Conti, kaseta grupowa. Wyszło mi jakieś 1250g mniej więc sporo... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi