Skocz do zawartości

MTB na osprzęcie XT i FOX

Mastha

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! 

Postanowiłem przenieść swoją jazdę na wyższy poziom i zacząłem się rozglądać za nowym rowerem.
Szukam czegoś najlepiej na osprzęcie XT i widelcu od Foxa (i manetką blokady) w jakieś dobrej cenie.
W oko wpadł mi Grand Canyon 9.9, ale może uda znaleźć się coś tańszego. ;)

Możecie coś doradzić?

Osprzęt w tej półce to rzecz wtórna. Patrz najpierw na geometrię, później spójrz czy osprzęt Ci pasuje. I nie odrzucaj czegoś, tylko dlatego że ma miks XT-SLX, jest na Sramie czy ma widelec Manitou lub Rock Shoxa.

Jasna sprawa, po prostu szukam czegoś ze średnio-wyższej półki, bo potem nie będę miał czasu/miejsca i umiejętności na jakieś większe wymiany. 

Póki co zastanawiam się między GRAND CANYON AL SLX 9.9 a RADON ZR RACE 8.0
A może trochę zaoszczędzić i wziąć np. GRAND CANYON AL SL 8.9?

Jakie jest wasze zdanie? Co byście wybrali w podobnym przedziale cenowym? 

Z tych trzech najbardziej opłacalnie wychodzi Radon: http://www.radon-bikes.de/en/mountainbike/hardtail/zr-race/zr-race-275-80/

Ale, mam inną propozycję od Rose, w takiej konfiguracji: https://www.rosebikes.pl/bike/rose-psycho-path-1-883850/aid:2671669#2Y-GEtMv-GEtMw-GEtMx-GEtMy-GEtMz-GEtN0-GEtN1-GEtPr-GEtN3-GEtQ9-GEtQ6-GEtN8-GEtN9-GEtNA-GEtNB-GEtNC-GEtND-GEtNE-GEtNF-GEtNG-GvxXF-GvxXG-Gy9pR-Gy9pS-Gy9pV

Za mniej niż najdroższy z Twoich propozycji Canyon dostajesz praktycznie takie samo wyposażenie, może nawet mniej problemowe bo to jednak widelec RS i hamulce Magury, a dodatkowo ramę z węgla. Ponadto, gdybyś chciał dołożyć do korby XT, też jest taka możliwość. Choć nie wiem, czy jest sens.