NoToJadzim Pałuki Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Słuchajcie jak sobie poradzić z takim problemem. Przestrzeń między kołem A tylnym trójkątem jest inna z lewej i prawej strony. Wcześniej było tu włożone koło z 5 rzędowym wolnobiegiem. Teraz natomiast będzie 8 rzędowa kaseta. Jak zrobić tak aby ta przestrzeń była taka samaz lewej i prawej strony? Mam zdjęcia Ale nie wiem jak dodać
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Koło jest niecentryczne. Mam ten sam problem chwilowo u siebie. Zaprowadź do ogarniętego mechanika. Pół godzinki roboty i przeciągnie Ci obręcz na szprychach tak, że będzie idealnie. Sam będe to robił w przyszłym tygodniu, tyle ze ja mam pod górkę bo zapiekły się nyple szprych.
elmapeto Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Trzeba przecentrowac kolo. Przeciagnac na druga tak jak @zibi_j1 pisze.
NoToJadzim Pałuki Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2020 56 minut temu, zibi_j1 napisał: Koło jest niecentryczne. Mam ten sam problem chwilowo u siebie. Zaprowadź do ogarniętego mechanika. Pół godzinki roboty i przeciągnie Ci obręcz na szprychach tak, że będzie idealnie. Sam będe to robił w przyszłym tygodniu, tyle ze ja mam pod górkę bo zapiekły się nyple szprych. Dzięki za pomoc. Koło było w innym rowerze i widocznie tam było ok.
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 4 minuty temu, NoToJadzim Pałuki napisał: Dzięki za pomoc. Koło było w innym rowerze i widocznie tam było ok. Lub ktoś przestawił szczęki i nie zawracał sobie tym głowy. Często nawet fabrycznie nowe rowery (jak mój MTB) mają taką usterkę
NoToJadzim Pałuki Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2020 Mam jeszcze problem z jednym elementem. Element haka przerzutki dotyka mi kasety. Ta śruba mocująca ociera. Można podkładkę na ośce zamontować?
seraph Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Można, ale najpierw tego spróbuj, a potem oddaj koło do poprawki, bo jeszcze się okaże, że problem symetrii zniknie. Druga sprawa to to, że raczej nie powinno tak być i kaseta powinna być trochę dalej od haka. Może ktoś kiedyś pokombinował przy piaście? No i podkładkę najlepiej dać pomiędzy konus, a kontrę, a nie luzem pomiędzy nakrętkę, a hak - tak to najwyżej na próbę.
Rekomendowane odpowiedzi