Skocz do zawartości

trenażer direct - kompatybilność kasety

jumpingjack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym zakupić trenażer typu direct (np. Wahoo Kickr Core), ale ze względu na to, że nie orientuję się w kompatybilności sprzętu, mam do Was prośbę o pomoc.

Posiadam rower MTB marki Kross Level z kołami 27,5 cala z wolnobiegiem, 8 zębatek, typu Shimano CS-HG41-8 ao. Jaką kasetę musiałbym dobrać do trenażera, żeby współdziałał z rowerem? Co z mocowaniem roweru do trenażera (np. rodzaj osi)? Jakie są warunki konieczne do spełnienia?

Pozdrawiam

Zbyszek

Opublikowano

Kaseta (nie wolnobieg!) 8rz o takim samym lub zbliżonym zakresie  co w rowerze + podkładki, w zestawie z trenażerem będzie oś-szybkozamykacz.

Opublikowano

Bardzo dziękuję za pomoc. Widzę, że podkładka do montażu kasety 8-rzędowej jest oferowana jako dodatek do Wahoo Kickr Core.

Opublikowano

ja uzywam z Kickr Core  górala 26" z 9 rzędami  i wszystko pieknie działa.

Opublikowano
27 minut temu, dfq napisał:

Czyli potwierdzasz, że w zestawie była podkładka redukująca z 11 do 9?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 24.01.2020 o 14:28, dfq napisał:

Mam 9 rzędów sztywną oś 12x142. Jest w wszystko w zestawie pod to czy należy coś dokupić? 
Gryzę się z zakupem trenażera a jest okazja na okrągłe urodziny sprawić sobie prezent :) bo w tej cenie to i szosę bym znalazł na wypady. A zimą i tak jeżdżę gravelem. Zaś klub z rowerkami i treningami mam 300m od domu :) 
Na szali jest Nawigacja - karbonowy wideł - GRX - trenażer 😀

Edytowane przez Marcin Kwita
Opublikowano

W zestawie jest wszystko podkładka na kasetę 9-rzędową i  adaptery  na  zaciski QR i druga para  na sztywną oś.

• Pomógł 1