jumpingjack Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Cześć. Chciałbym zakupić trenażer typu direct (np. Wahoo Kickr Core), ale ze względu na to, że nie orientuję się w kompatybilności sprzętu, mam do Was prośbę o pomoc. Posiadam rower MTB marki Kross Level z kołami 27,5 cala z wolnobiegiem, 8 zębatek, typu Shimano CS-HG41-8 ao. Jaką kasetę musiałbym dobrać do trenażera, żeby współdziałał z rowerem? Co z mocowaniem roweru do trenażera (np. rodzaj osi)? Jakie są warunki konieczne do spełnienia? Pozdrawiam Zbyszek
nctrns Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Kaseta (nie wolnobieg!) 8rz o takim samym lub zbliżonym zakresie co w rowerze + podkładki, w zestawie z trenażerem będzie oś-szybkozamykacz.
jumpingjack Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2020 Bardzo dziękuję za pomoc. Widzę, że podkładka do montażu kasety 8-rzędowej jest oferowana jako dodatek do Wahoo Kickr Core.
dfq Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 ja uzywam z Kickr Core górala 26" z 9 rzędami i wszystko pieknie działa.
jumpingjack Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2020 27 minut temu, dfq napisał: ja uzywam z Kickr Core górala 26" z 9 rzędami i wszystko pieknie działa. Czyli potwierdzasz, że w zestawie była podkładka redukująca z 11 do 9?
Marcin Kwita Opublikowano 30 Stycznia 2020 Opublikowano 30 Stycznia 2020 (edytowane) W dniu 24.01.2020 o 14:28, dfq napisał: ja uzywam z Kickr Core górala 26" z 9 rzędami i wszystko pieknie działa. Mam 9 rzędów sztywną oś 12x142. Jest w wszystko w zestawie pod to czy należy coś dokupić? Gryzę się z zakupem trenażera a jest okazja na okrągłe urodziny sprawić sobie prezent bo w tej cenie to i szosę bym znalazł na wypady. A zimą i tak jeżdżę gravelem. Zaś klub z rowerkami i treningami mam 300m od domu Na szali jest Nawigacja - karbonowy wideł - GRX - trenażer 😀 Edytowane 30 Stycznia 2020 przez Marcin Kwita
dfq Opublikowano 30 Stycznia 2020 Opublikowano 30 Stycznia 2020 W zestawie jest wszystko : podkładka na kasetę 9-rzędową i adaptery na zaciski QR i druga para na sztywną oś. 1
Rekomendowane odpowiedzi