Skocz do zawartości

Jakie opony szosowe do 100zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Potrzebuje opon szosowych 700x25c.Cechą dla mnie bardzo ważną jest wytrwałość i przyczepność,a cena nie moze przekroczyć 100/150 zł /szt

Chciałbym aby wypowiadały sie osoby które juz wykończyły komplet ;)

Opublikowano

Ja obecnie mam continental grand sport 700x25c (waga 258gr. Szt.) Płaciłem ok niecałe 100zł szt. I zrobiłem zaledwie 300km ale co mogę powiedzieć to że guma widać dobrej jakości, bo jest względnie przyczepna i nie pojawiły się do tej pory żadne micro pęknięcia, jak to miało miejsce w tanich schwalbe też zwijanych. Wcześniej śmigałem na drutowanych lugano i nastepnie zwijanych oponach tej marki i guma była kiepskiej jakości, bo po krótkim czasie opony były całe spękane (mimo bieżącego   rocznika), oraz szybko się zużywały.

• Pomógł 1
Opublikowano
2 godziny temu, Jacaszaj napisał:

Witam!

Potrzebuje opon szosowych 700x25c.Cechą dla mnie bardzo ważną jest wytrwałość i przyczepność,a cena nie moze przekroczyć 100/150 zł /szt

Chciałbym aby wypowiadały sie osoby które juz wykończyły komplet ;)

Lugano 2016 SCHWALBE przebieg 3000km (przednia jeszcze ok, tylna do wymiany ) gleby nie miałem więc przyczepność ok.

Opublikowano
14 minut temu, GBike napisał:

Lugano 2016 SCHWALBE przebieg 3000km (przednia jeszcze ok, tylna do wymiany ) gleby nie miałem więc przyczepność ok.

Ja o lugano niestety dobrego słowa nie powiem. Tak jak wyżej pisałem + na drodze po deszczu przyczepność była marna i odrobine pewniej czuję się na Conti grand sport. Lugano to tanie, przeciętne opony, ale i tak w sprawach przyczopności łysych opon szosowych, a nawet delikatnie bieżnikowanych mam takie a nie inne zdanie, że przyczepność jest marna, przez szerokość i przeznaczenie. Jak odpowiednio wcześniej nie zaczniesz hamować to i tak i tak zaliczysz glebę nawet  na oponach za 300zł. Tak samo na asfalcie posypanym piaskiem nawet opona za 5k nie pomoże. 

Opublikowano (edytowane)

Na początku sezonu zmieniłem Lugano na Durano+ i powiem, że między nimi jest znaczna różnica na korzyść Durano. Po przejechaniu 1500 km opony są jak nowe, zero śladów zużycia, gdzie Lugano po takim przebiegu były mocno pocięte przez drobne kamyczki itd. Dodam, że dość często zdarza mi się jeździć krótkie odcinki szutrowe Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tych opon i jeśli waga nie ma znaczenia to szczerze je polecam.

Edytowane przez Lotnik