akir19 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Chce wymienić tarcze, na co zwrócić uwagę przy zakupie nowej? Gdzie znaleźć kompatybilność z moimi klockami? Ewentualnie propozycja jakaś Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Kruk Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Masz zwykłe hamulce tarczowe, podstawowe, możesz kupić sobie jaką chcesz tarczę. Jaki masz budżet bo dobre tarcze kosztują.
akir19 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2020 Kolo 250zlWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Kruk Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Kup sobie 2 tarcze XT i po sprawie 1
vdcmike Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Zwróć uwagę, że tektro pracuje na klockach takich jak budżetówka z Shimano. Do tych klocków przewidziano tarcze "szerokie" natomiast do hamulców od deore w górę są inne klocki, które pracują z tarczami "wąskimi". Jeśli do hamulców wymagających tarczy szerokiej założysz wąską (czyli z wyższej grupy) to obrys powierzchni roboczej klocków będzie wystawał poza powierzchnię roboczą tarczy. Może to działać dobrze ale nie musi (w zalęzności od tego czy klocki wystają na zewnątrz czy do wewnątrz może to się też różnie skończyć). Edytowane 24 Stycznia 2020 przez vdcmike
Kruk Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Prawda nie mniej różnica to 1-1,5 mm to jest nic: a a pamiętajmy też że tarcza musi mieć jakieś mocowanie dalej : Ta powierzchnia też hamuje. Ja w swoim rowerze takim trekkingu mam XT tarcze i starsze deorki z klockami żywicznymi i nie miałem problemu z nierównym się ścieraniem klocków. Jakby klocki wystawały nad obrys tarczy to tak to wtedy powoduje to złe ścieranie się klocków.
akir19 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2020 Sprawdzę to przy zakupie w lokalnym sklepie, dzięki panowie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi