bialy1245 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Witam Chiałbym w najbliższym czasie złożyć nowe koła. Piasty i szprychy mam juę wybrane tylko pozostał temat obręczy. Zastanawiam się pomiedzy dwoma modelami Stans crest mk3 lub XR331. Moja waga to 66kg. Które obręcze będą lepsze do zawodów XC/maraton? Może ktoś używa i chciałby podzielię się opinia. Będę wdzięczny za pomoc. Edytowane 12 Czerwca 2017 przez bialy1245 1
lysyaa Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Na crestach śmigam od roku przy wadze 80kg.Trochę zawodów trochę treningów ale na lżejszym terenie,w górach do katowania dt swiss m442.Z stansów jestem zadowolony a cieniowane szprychy mi dwie poleciały.
Franz Mauer Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 W Twoim przypadku brałbym lżejsze czyli ZTR Crest MK3 Są sprawdzone przez wielu zawodników, podobnie jak X331, ale lżejsze
Nazar01 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Jeździłem na ZTR crest i szprychach dt swiss revolution na fullu na 26" kilka ładnych sezonów z wieloma startami w maratonach xc - spisywały się świetnie, zero uwag ( moja waga ok 83 kg). Teraz od 1,5 sezonu jeżdżę na carbonowym hartailu krossa i zbudowałem takie same koła na ZTR Crest Mk3 i szprychach dt swiss revolution (mam tylko inne piasty, ponieważ komplety A2Z okazały się niedostępne, zastąpiły je novatec) oczywiście na sztywnych osiach. Przód jest Ok. ale tył właśnie poszedł do serwisu, bo trzy szprych poluzowały się niemiłosiernie. Mechanik jęczał, że to miękkie obręcze, że szprycy miękkie, że obręcz się wypatrzyła itp. Są trzy opcje: 1/taki zestaw przy 29" jest autentycznie za wiotki 2/należałoby zmienić szprych z cieniowanych na grubsze ( aczkolwiek revolution uwielbiam, nigdy żadna mi nie pękła) 3/trzeba zmienić zaplot z klasycznego na bardziej skomplikowany. Jeżeli możecie coś dodać do tematu, to bardzo proszę.
Kruk Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Temat umarł raczej już 2,5 roku temu. obręcze ZTR crest są lekkie ale faktycznie wiotkie, wszystkich serwisantów których znam narzekają na te obręcze.
Rekomendowane odpowiedzi