PiotrKKK Opublikowano 20 Stycznia 2020 Opublikowano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Witam Stworzyłem film przedstawiający całą trasę R10 od Świnoujścia do Nowej Karczmy zahaczając o Hel. Wszystko w wysokiej rozdzielczości z mapą pomagającą w lokalizacji. Wrzucam link do najlepszych momentów;) Nagranie z całej trasy podzielone jest na 13 części. Materiał na pewno będzie pomocne dla osób, które latem będą tę trasę chciały pokonać. Miłego oglądania P.S. Jeśli możecie subskrybujcie kanał pomoże to w rozwoju i zmotywuje do kolejnych wypraw Najlepsze momenty https://www.youtube.com/watch?v=OHlt8VI0cms&t=2181s Edytowane 21 Stycznia 2020 przez PiotrKKK 1
PiotrKKK Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2020 YouTube usunął mi trochę audio, wiec wrzucam poprawioną wersję https://www.youtube.com/watch?v=jzEPKvfgXes&feature=youtu.be 1
PiotrKKK Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Całość zmontowana jako jeden 11 godziny film. Ułatwia to nawigację 🙂 Nagranie 2
Andrzej D Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 W lipcu wyjeżdżamy z Lubuskiego do Dziwnówka a stamtąd na Hel. Myślałem o R10,ale mam wątpliwości czy będziemy w stanie pokonywać po 120 km dziennie. Dużo jest dróg na których prędkość będzie spadała poniżej 20 km/h?
PiotrKKK Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2020 120 dziennie to dość dużo, ja maksymalnie jednego dnia przejechałem 80 średnio pewnie koło 50, ale sporo czasu zajmowało mi ładowanie sprzętu i różne przerwy związane z nagrywaniem. Wyruszałem też często koło 12. Więc jak masz dość dobre tempo jazdy i będziesz się wstanie spiąć, żeby wyruszać wcześniej to dasz radę Pozdrawiam 1
Andrzej D Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Wyruszać będziemy jak tylko obeschną namioty,choć już na Wybrzeżu dobrze by było nocować na kwaterach, W ostateczności kąpiel pod natryskami na stacjach benzynowych. "Ciężkie" odcinki będziemy starać się omijać,jak choćby ten w okolicach Kluk. Nagrywać będziemy sporadycznie,więc nie będzie strat czasu. Zapewne postoje na obejrzenie czegoś,spowolnią,ale zakładając średnią prędkość 19km/h,na pokonanie 120 km będziemy musieli siedzieć w siodłach po 8 godz. Wiem,plan ambitny lecz chcemy się uwinąć w tydzień,licząc podróż z lubuskiego.
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Za trzy tygodnie mam zamiar z ekipą przejechać odcinek Międzyzdroje-Gdańsk. Ma ktoś może plik gpx z trasą? Stówkę dziennie planujemy robić. Jakieś godne polecenia noclegi po drodze? Mi tam wystarczy tarp i hamak ale towarzysze życzą sobie spać w pościeli. Będę wdzięczny z wskazówki.
Andrzej D Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Na odcinku od Dziwnówka,bo stamtąd zaczynałem,tłumy ludzi. Strach jechać szybciej. Noclegi różnie od 35-80 zł. Czasem jest problem z noclegiem na jedną noc,ale jak poszukasz to znajdziesz. Na Helu spaliśmy w domku "Cypel za 60 zł od osoby. Łeba 45 zeta u starszego Pana na ul. E. Platter. Jarosławiec "Pokoje gościnne u Małgosi" tel. 505 675 385-60 zł od łebka. Ustonie Morskie dom na skrzyżowaniu ulic Chrobrego i Polnej. Standard PRL,ale ciepła woda i wygodne łóżko było. Dziwnówek-Wrzosowo 80 zł za noc. W Dziwnówku,Ustroniu,Jarosławcu,Łebie,mieliśmy rowery schowane w garażach/kanciapach pod zamknięciem. W "Cyplu" przypięte przy wejściu do domku pod kamerami. Gdybyście skorzystali gdziekolwiek będziecie z miejsc które podałem,wspomnijcie o rowerzystach z Lubuskiego. Zachodnia część R10 i wschodznia,jak cię mogę. Środkowe Wybrzeże tragiczne. Najlepsza infrastruktura zaczyna się kawał od Władysławowa. Na zachodzie przejeżdżasz z miejscowości do miejscowości.
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 17 minut temu, Andrzej D napisał: Na odcinku od Dziwnówka,bo stamtąd zaczynałem,tłumy ludzi. Od Międzyzdrojów do Ustronia Morskiego to w zasadzie "mój teren", więc o ten odcinek nie boje bo znam. 20 minut temu, Andrzej D napisał: Środkowe Wybrzeże tragiczne. Dlatego bierzemy MTB zamiast "szosówek". 100 km dziennie na szerokiej oponie to nie problem a przynajmniej mamy pewność, że wjedziemy wszędzie. Jak byś miał plik z trasą to byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie.
Andrzej D Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 2 minuty temu, PrzeLuka napisał: Jak byś miał plik z trasą to byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie. Nie trzymaliśmy się ściśle R10 a to jak jechaliśmy masz na mojej Strawie. Jak ściągniesz sobie Mapy.cz i utworzysz u nich konto będziesz mógł układać trasy z poziomu komputera. Tam są zaznaczone różne trasy rowerowe,m.in. R10
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 No i przejechali. Od Międzyzdrojów do Gdańska. Hel niestety musieliśmy pominąć z braku czasu. Licznik pokazał 446 km. Trasę mieliśmy bardzo mieszana. Nie zawsze jechaliśmy R10. Zaliczyliśmy chyba wszystkie możliwe "atrakcje", tzn. ulewy, jazdę pod wiatr, brodzenie w błocie, przedzieranie się plażą, szukanie drogi w lesie i błądzenie w miejskiej dżungli (za nic nie mogliśmy odnaleźć właściwej drogi w Gdyni). W Ustce odpadł nam niestety jeden uczestnik z powodu kontuzji kolana. W Klukach dołączył się "zmiennik" który pomógł nam w nawigowaniu do Łeby. Nocna jazda środkiem kompletnie niczego? A czemu by nie. Dzięki wielkie chłopie za pomoc i towarzystwo! Nasza koordynatorka czuwała abyśmy mieli gdzie przenocować. W Mielnie, jak się okazało, nocowaliśmy w pensjonacie prowadzonym przez "kolegę po fachu". Pani Krysia z Łeby osobiście dzwoniła do nas sprawdzić czy aby na pewno nie potrzebujemy pomocy aby wydostać się z tego lasu. W Gdańsku trafiliśmy pokój na poddaszu z wielkim tarasm i widokiem na miasto. Nigdzie nie było problemu z przechowaniem roweru. Niestety moje kolano tez ucierpiało. Odezwało się we Władysławowie. Byłem bliski rezygnacji ale chyba bym sobie nie wybaczył zwłaszcza, że miałem za sobą już 380 km.
Rekomendowane odpowiedzi