Skocz do zawartości

Poszukiwane siodełko do szosy(rekreacyjnej)

kampek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
poszukuję nowego poddupka dla mojego rowerku z racji tego że po jeździe na trenażerze drętwieje mi to i owo no i wydaje mi się że spadam z siodełka (gdyż mam za szeroką miednicę) co ignorowałem podczas jazdy na dworze bo był pretekst do wstania i pociśnięcia mocniej ale do meritum zastanawiam się nad SELLE ROYAL Scientia Athletic oraz  SELLE ROYAL Viento Athletic ewentualnie coś innego najlepiej w granicach cenowych 150zł +- 50zł jeśli warto?
Dodatkowo czy może znacie we Wrocławiu(okolicach) sklep gdzie można wypożyczyć siodełko?

Opublikowano

Zmierz sobie najpierw rozstaw kości kulszowych, a potem szukaj siodełka o odpowiedniej szerokości. Można to zrobić np. na piance florystycznej.

Opublikowano

już to zrobiłem i wyszło mi 12,5cm dlatego zastanawiam się nad a2

Opublikowano

Kilka razy pisałem o ogólnych możliwościach wypożyczenia siodełek - poszukaj. To po pierwsze. Po drugie nie kupuj żadnego siodełka bez możliwości testowania - szkoda kasy. Chyba że już wyczerpiesz wszystkie możliwości. Po trzecie - macałem w sklepie te siodełka Selle Royal. Mają jedną wspólną cechę - wyściółka jest tak miękka że bez trudu naciskając kciukiem dobijam do skorupy. Czyli siadając i naciskając z siłą kilkakrotnie większą będziesz wiecznie siedział na plastiku czy co tam jest pod spodem. Generalnie jest olbrzymi problem ze znalezieniem siodełka w którym wyściółka jest na tyle twarda żeby nie ugięła się całkowicie kiedy już na niej usiądziesz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam SR Scientia M2 które kupiłem do trekkingu. W międzyczasie zamieniłem trekking na gravela,z siodełkiem WTB Volt Sport 142mm. W porównaniu z SR bardzo ascetyczne ale o dziwo,po kilku jazdach moja doopa je pokochała. SR nawet nie zakładałem.