Nazar01 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 W moim nowym SID RL 2020 wymieniłem manetkę blokady oneloc na bardziej mi pasującą pod względem pracy pushloc i mam zgryza, ponieważ owszem ciągnie linkę ale nie doprowadza do blokady i nie wiem co jest nie tak (ostatnio taką montowałem 10 lat temu w moim fullu aczkolwiek tamten sid pushloc'a miał w standardzie). Może ktoś mnie oświeci jakąś dobrą radą?
Kruk Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Na przewodzie montuje się baryłkę taką jak do przerzutki szosowej, by odpowiednio napiąć linkę przy zablokowanej manetce. Stary i prosty myk a ułatwia regulacje manetki blokady amora.
jaro0011 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Opublikowano 16 Stycznia 2020 A jaka jest pozycja początkowa gdy blokada nie jest podłączona - widelec jest wtedy odblokowany? Bo jeśli tak to znaczy że albo Push lock ma inny ciąg linki albo źle linka jest naciągnięta.
Kruk Opublikowano 16 Stycznia 2020 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Też jest to możliwe. Nowe amor od RS'a mają ciąg linki 11-12 mm a manetka poploc np 18-19mm i jest problem. Push lock ma 11-12 i jest dostosowany do nowych tłumików. reasumując, jeśli masz taki tłumik czyli starszy: to masz 18-19 mm skoku blokady tłumika. Jeśli masz nowy tłumik: z czarnym kolorem mechanizmu blokady to masz 11-12 mm skoku. Jesli masz chargera tłumik to też masz 11-12mm skoku blokady mechanizmu
Nazar01 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2020 (edytowane) Dokładnie mam :Amortyzator Rock Shox SID RL 29" SA 100mm Tapered 15x100 OneLoc - 2020 Technologie: - Air Guides - Charger 2 Damper - Rapid Recovery - Sag Gradients Edytowane 16 Stycznia 2020 przez Nazar01
Kruk Opublikowano 16 Stycznia 2020 Opublikowano 16 Stycznia 2020 To jest amor z 2018 tak nawiasem Noo to powinno wszystko działać cacy, musisz po prostu odpowiednio napiąć linkę manetki czyli kup sobie baryłkę: I będzie po problemie
Nazar01 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2020 (edytowane) 22 minuty temu, Kruk napisał: To jest amor z 2018 tak nawiasem Noo to powinno wszystko działać cacy, musisz po prostu odpowiednio napiąć linkę manetki czyli kup sobie baryłkę: I będzie po problemie Ok. Spróbuję. Jeżeli możesz to proszę odpowiedz na moje dwa pytania 1/w którym miejscu polecasz założyć, 2/jak to ma się do długości i funkcji pancerza 22 minuty temu, Kruk napisał: To jest amor z 2018 tak nawiasem Noo to powinno wszystko działać cacy, musisz po prostu odpowiednio napiąć linkę manetki czyli kup sobie baryłkę: I będzie po problemie To sbike kłamie czy rockshox? https://www.sbike.pl/czesci-mtb-trekkingowe-amortyzatory-przednie-amortyzatory-29-amortyzator-rock-shox-sid-rl-29-sa-100mm-tapered-15x100-oneloc-2020-o_l_230_10565.html Czy jagewire też może być? https://www.rowertour.com/p/45458/jagwire-regulator-napiecia-linki-hamulca-2szt.-czarny trochę tańsze a wyglądają tak samo https://www.sbike.pl/czesci-mtb-trekkingowe-linki-i-pancerze-regulator-sram-linek-przerzutkowych-2-szt.-komplet-o_l_167_10736.html Kruku, proszę o odpowiedź Edytowane 16 Stycznia 2020 przez Nazar01
Kruk Opublikowano 16 Stycznia 2020 Opublikowano 16 Stycznia 2020 1. Najlepiej to tak: Manetką 15-20 cm pancerza - baryłka- reszta pancerza i do blokady: 2.Jak przykręcasz linkę w mechanizmie blokady to zawsze jakiś luz mu dajesz. Jak dasz baryłkę to jak zamkniesz blokadę i amor dalej pracuje, to wystarczy baryłką pokręcić aby linka się mocniej napięła i zamknęła się w pełni blokada Co do roku produkcji, to chodzi mi o to że ten model był już produkowany od 2018 i na nowy rok dalej go robią, ale to nie nowość na 2020 bo na ten rok to wersja ultimate jest nowością. Pancerz i linka serio mogą być najtańsze i nie ma to znaczenia, także daj jakie chcesz i będzie dobrze, przy manetce nie ma problemu jak w manetkach przerzutki że 0,5 mm pracy linki w pancerzu i robi różnicę już w przerzucaniu.
Nazar01 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2020 ok zamówione. Jak sprawdzę to dam znać.
Rekomendowane odpowiedzi