Leektor Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Witam , planuję wymianę tylego koła i zastanawiam się nad wyborem piast czy iść w piasty typu straight pull - proste szprychy czy pozostać przy klasycznych haczykach? czy koło na prostych szprychach jest zauważalnie sztywniejsze od tradycyjnych. Duża część kół systemowych ma teraz proste szprychy. Co Szajbajki o tym sądzą ?
Franz Mauer Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 https://team29er.pl/artykuly/1602-szprychy-proste-vs-haczykowate Jeździłem na Straight'ach i rzeczywiście wydawałoby się, z ekoła są nieco sztywniejsze, choć mogło to tez wynikać z różnicy w obręczach. Teraz mam DT Swiss XM401, które są szywniejsze niż poprzenie obręcze i wydaje mi się, że różńica w sztywności jest mniejsza. U lekkiego zawodnika (ja ważę 100 kg) odczuwalność sztywności może byc jeszcze wieksza 1
Leektor Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2017 3 godziny temu, Franz Mauer napisał: https://team29er.pl/artykuly/1602-szprychy-proste-vs-haczykowate Jeździłem na Straight'ach i rzeczywiście wydawałoby się, z ekoła są nieco sztywniejsze, choć mogło to tez wynikać z różnicy w obręczach. Teraz mam DT Swiss XM401, które są szywniejsze niż poprzenie obręcze i wydaje mi się, że różńica w sztywności jest mniejsza. U lekkiego zawodnika (ja ważę 100 kg) odczuwalność sztywności może byc jeszcze wieksza Tak, czytalem ten art juz jakis czas temu , ja waze ok 88 kg i mysle nad obrecza xr366 jest troche lzejsza od 401 i dotego asymetryczna i wlasnie zastanawiam sie nad szprychami @Franz Mauer a na ilu szprychach masz tylne kolo? 28 czy 32?
Franz Mauer Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 28 szprychy SAPIM D-Light z naciągiem 110-120 kg
Rekomendowane odpowiedzi