Skocz do zawartości

Zegarek garmin ant+ a czujniki rowerowe

91maciekp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam dylemat a ciężko znaleźć odpowiedzi na moje pytania na stronie producenta. 

Zamierzam kupić smartwatch garmin venu, który wyposażony jest w technologię ant+. 

Czy łącząc go z aplikacją na telefon (jaką?) mogę zczytywac dane np. z czujnika kadencji, prędkości lub sterować oświetleniem? Na stronie producenta czy też technologii ant+, wybierając ww zegarek możne można przeczytać, że takie opcje są dostępne tylko nie wiem w jaki sposób to działa.

https://www.thisisant.com/directory/venu/

Opublikowano (edytowane)

Czujniki parujesz z zegarkiem i to na nim odczytujesz wszystkie parametry podczas rejestrowania aktywności. 
Potem przy synchronizacji np. Ze Stravą te dane tam też trafiają. A tak masz w Garmin Connect. 

Edytowane przez Łukasz_P
Opublikowano

Możesz to robić bezpośrednio na zegarku, nie możesz danych zegarka przesłać do jakiejś aplikacji na telefonie "na żywo". Jeśli kupisz od Garmina również Varia Radar albo ich światła, to będzie to również działać na zegarku. Dane z czujników kadencji i prędkości będą wyświetlane na polach danych w czasie aktywności. Varia pewnie będzie obsługiwana przez aplikacje/widżety Connect IQ.

Opublikowano

A np takie światło tylne jak bontrager  flare RT wyposażone w ant będzie obsługiwane? Ciężko sobie wyobrazić obsługę z poziomu zegarka. 

Opublikowano

Dlaczego trudno? Apka do Flare RT ma 4 przyciski (lub 8 przy dwóch), które tu się zmieszczą bez problemu. 

Opublikowano
Teraz, Łukasz_P napisał:

Dlaczego trudno? Apka do Flare RT ma 4 przyciski (lub 8 przy dwóch), które tu się zmieszczą bez problemu. 

Nigdy nie korzystałem z tego typu gadżetów, więc ciężko mi to obiektywnie ocenić. Mówisz o apce, którą instaluje w zegarku? 

Opublikowano

Nie wiem jak to wygląda w zegarku, ale podejrzewam, że podobnie jak w Edge 820.