Skocz do zawartości

Korba jaka

Huberto20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie, która z tych korb wybrać do roweru Kross Level 2.0? I jaki suport. Waga nie ma znaczenia. Coś solidnego, w przyszłości użyta zostanie do innego roweru do skakania. Z góry dzięki za szybką odp. Najlepiej pod 1 blat, max 2.

https://www.olx.pl/oferta/korby-korba-shimano-zee-63-73mm-suport-36t-saint-x0-dh-fr-enduro-x9-CID767-IDCo1vJ.html

https://www.olx.pl/oferta/korba-shimano-zee-fc-m640-170-zebatka-36t-narrow-wide-68-73-24mm-1x-CID767-IDCfF47.html

https://www.olx.pl/oferta/korba-shimano-slx-fc-m7000-CID767-IDD27U8.html

Edytowane przez Huberto20
Opublikowano

Hmyyy jak kiedyś do skakania ma być przełożona to zee, choć na SLX też widziałem że ludzie skaczą.

• Pomógł 1
Opublikowano

Ok, ale którą się opłaca z tych lub masz może na sprzedaż jakąś? Bo nwm czy kupić nowe deore m6000 czy coś z tego.  

Opublikowano

hmyyy ja bym chyyyba tą slx brał.

Nie ja nic nie mam niestety :)

Opublikowano

Okok. A jaki suport do krossa?

I pod tego slxa

Opublikowano

To musisz wiedzieć jaką masz mufę suportową :)

Ja zawsze polecam Tokena jak idzie o suporty :)

Opublikowano

Nwm jeszcze. Pod koniec stycznia mam ferie i będę grzebał przy nim.  

Ale raczej tak.

Opublikowano

Możliwe, dziękuję za pomoc znowu 😁😃😊😄😀

Opublikowano
Okok. A jaki suport do krossa?
I pod tego slxa
Do krossa ale jakiego?
Bo jest ich kilka
Opublikowano

Level 2.0 2018. Pisało w pierwszym poście

Opublikowano (edytowane)

Nie sąsze byś skakał 3 metrowe hopy wiec nawet deore m6000 ci wystarczy. Support BB52 bedziesz musial kupić do niej i do kazdej innej shimano.

W enduro entry level są stosowane i gorsze korby niz m6000 a przeciez one są do skakania.

EDIT: swoją drogą, chcesz skladać pozniej rower, że kupujesz juz korbe? No bo jak kupisz caly rower to przeciez bedzie w nim jakas korba to nie wiem czy jest sens sakupu jej do tego krosika.

Edytowane przez PiotrekGT
Opublikowano

Godzinę temu, PiotrekGT napisał:

W enduro entry level są stosowane i gorsze korby niz m6000 a przeciez one są do skakania

W swoim rowerze (fuel ex ) mam zalozona korbe Race Face Ride ktora jest okreslona jako do XC. Po paru wycieczkach musialem miejsce wypustek skleic lakierem do paznokci bo korba samoczynnie sie rozkrecala bo dostala luzow;p wiec mysle ze warto zainwestwac w cos sztywniejszego i mocniejszegonp slx

Opublikowano

Też sądzę że slx byłby do rym wyborem
Mam w xc i nic się z nią nie dzieje
A jeżdżę z teguky ciągle po lesie

Opublikowano

Rower będę składał. A tymczasowo do krossa.

Opublikowano

Ale wiesz co będziesz składa tak by pasowało z jednego do drugiego?

Opublikowano

Ta rama ma haki pod piaste 135x10mm, serio? Mam nadzieje, że nie kupujesz jej zeby przełożyc koła z krossa.

Jak juz kupujesz rame to kupuj ze sztywną osią: NS eccentric, Dartmoor Primal/Hornet

Opublikowano

Kół nie przełoże. Kupię z piasta na śruby chyba pod koło 26.

Surge jest trwalszy niż hornet. Eccentric jest do skakania? W czym jest lepszy hornet od surga?

Opublikowano

No bo czasy 135x10 dawno się skończyly. Piata na śruby sugeruje mi tu jakiegoś singlespeeda. Napisz do czego konkretnie ma być ten rower bo "do skakania" to i skakanka służy

Opublikowano

Do latania schodów, hop. Kaseta 10 rz. Zee