Skocz do zawartości

Avid elixir 7

Black tattoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generalnie jest tak że hample avidy maja dość słabe opinie w grupie uzytkujacych osób

Z tego względu że lubią lub puchną tłoczki w klamkach przez co hamulec sprawia dużo problemów, sam miał jeden model w którym właśnie ten objaw wystąpił, u znajomego też było to samo

Hamulce które chcesz kupić może mają ten problem (aczkolwiek może się okazać że będziesz jeździł długo i szczęśliwie i nic się nie stanie)

Hamulce avidy są też jak by to powiedzieć problematyczne w samym odpowietrzaniu, czasami jest jest zwyczajnie ciężko odpowietrzyc i trzeba to robić kilka razy

Ps

Napisałem co wiedziałem (nie odwodze cię od kupna)

Nie wiem jak z nimi siła hamowania

Mój znajomy miał 7 i dwa razy majstrowal przy klamkach w końcu je sprzedał wraz z rowerem

Ale tutaj może ktoś jeszcze coś dopisze

Nie opiera się tylko na jednej opin

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Ja w moim ulepie elektrycznym (120kg z jeźdźcem) je miałem (wersja 7, nie wiem czym się różni od SL) i przez 2 lata ujeżdżania (ok 15.000km) tylko klocki wymieniałem.

PSX_20181105_192411.jpg

Edytowane przez leszcz
  • Pomógł 1
Opublikowano

Z avidami to tak jest albo masz w miarę spokój z nimi, albo ciągle się psują. Przez to też ludzie na nie psioczą bo trafić dobry egzemplarz to loteria.

• Pomógł 1
Opublikowano

Czyli nie kupować .Ok Jaki inny hamulec do 150 zł uzywka. Dobry 

Opublikowano

Sądzę że shimano były by dobrym wyborem może model M615
Np
https://www.olx.pl/oferta/hamulec-przedni-shimano-bl-m615-br-m447-h-94-CID767-IDBw2Sq.html
Mam takie używam w rowerz do wszystkiego, rower stoi na dworze po 8 h jak do tej pory hamulce działa
A w czoeaj umylem rower na myjce 5o przestały ale to raczej będzie wina płynu który był w karcher

Znaczy się slizgaja czyli wina klocki, tarcza ale po wyczyszcze II będzie dobrze