Black tattoo Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Witajcie, warto? https://www.olx.pl/oferta/avid-elixir-7sl-hamulec-hydr-tyl-dl-160cm-CID767-IDAYPjb.html Jeśli tak to skąd obejmą? Edytowane 12 Stycznia 2020 przez Black tattoo
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Generalnie jest tak że hample avidy maja dość słabe opinie w grupie uzytkujacych osóbZ tego względu że lubią lub puchną tłoczki w klamkach przez co hamulec sprawia dużo problemów, sam miał jeden model w którym właśnie ten objaw wystąpił, u znajomego też było to samoHamulce które chcesz kupić może mają ten problem (aczkolwiek może się okazać że będziesz jeździł długo i szczęśliwie i nic się nie stanie)Hamulce avidy są też jak by to powiedzieć problematyczne w samym odpowietrzaniu, czasami jest jest zwyczajnie ciężko odpowietrzyc i trzeba to robić kilka razyPsNapisałem co wiedziałem (nie odwodze cię od kupna)Nie wiem jak z nimi siła hamowania Mój znajomy miał 7 i dwa razy majstrowal przy klamkach w końcu je sprzedał wraz z rowerem Ale tutaj może ktoś jeszcze coś dopiszeNie opiera się tylko na jednej opinPozdrawiam
leszcz Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Ja w moim ulepie elektrycznym (120kg z jeźdźcem) je miałem (wersja 7, nie wiem czym się różni od SL) i przez 2 lata ujeżdżania (ok 15.000km) tylko klocki wymieniałem. Edytowane 13 Stycznia 2020 przez leszcz 1
Kruk Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Z avidami to tak jest albo masz w miarę spokój z nimi, albo ciągle się psują. Przez to też ludzie na nie psioczą bo trafić dobry egzemplarz to loteria. 1
Black tattoo Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2020 Czyli nie kupować .Ok Jaki inny hamulec do 150 zł uzywka. Dobry
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Sądzę że shimano były by dobrym wyborem może model M615Nphttps://www.olx.pl/oferta/hamulec-przedni-shimano-bl-m615-br-m447-h-94-CID767-IDBw2Sq.htmlMam takie używam w rowerz do wszystkiego, rower stoi na dworze po 8 h jak do tej pory hamulce działaA w czoeaj umylem rower na myjce 5o przestały ale to raczej będzie wina płynu który był w karcher Znaczy się slizgaja czyli wina klocki, tarcza ale po wyczyszcze II będzie dobrze
Rekomendowane odpowiedzi