pizzaq Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Z powodu uszkodzenia ramy Błękitnego Gromu udało mi się pożyczyć od znajomego rower zastępczy w postaci fulla. Jak w tytule, jest to Canyon Neuron po wymianie ramy, rozmiar XL. Jako że jest to awaryjny sprzęt mojego druzynowego szeryfa, do fabrycznej specyfikacji jest mu daleko 😂. Na pokładzie ma następujące komponenty: -napęd 1x11 XT, kaseta 11-46, blat 36T (masakra), właśnie zmieniłem na owal HCC 32T. Niestety 42 nie wchodzi, więc podjazdy nie są zbyt łatwe... Manetka M8000; -amortyzator Fox 32, skok chyba 120, damper nie wiem, dla mnie miękki 😁 -hamulce SLX; -koło tył DT Swiss M442 opona Vredenstein Black Panther 29x2,1 przód Mavic Crossride z X-King 29x2,4; -kierownica 750; Rower ciekawy, powoli się do niego przyzwyczaja. Największe spostrzeżenie : korzenie i przeszkody widzę, ale dupą nie czuję... Na zjazdach jest dużo fajniej niż na moim, ale na płaskim czuję że pompuję. Trochę PR na znanych mi segmentach weszło. Kilka gleb za mną. Na razie raczej nie planuję aż tak radykalnej zmiany. Nie wiem na razie jak długo na nim pojeżdżę. 1
Rekomendowane odpowiedzi