kamilz Napisano 9 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwiec 2017 Cześć, Chciałem się zapytać po czym rozpoznać czy koła w rowerze są kompatybilne z systemami bezdętkowymi. W moim rowerze obręcze są z logo producenta roweru (czy jakiejś jego wewnętrznej firmy), tylko na oponie mam oznaczenie UST. Czy da się jakoś 'na oko' to rozpoznać? Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 9 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwiec 2017 Podaj nazwę tych kół. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 9 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwiec 2017 z focusa? Niestety nie da się ich przerobić, ponieważ producent tego nie przewidział konstrukcyjnie Odnośnik do komentarza
kamilz Napisano 9 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwiec 2017 Tak, z Focusa. Szkoda ale dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza
Rafal_P Napisano 11 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 Jeżeli nie są to obręcze UST to zawsze możesz spokojnie je zamleczyć.Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Fenthin Napisano 11 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwiec 2017 UST to nie dokładnie to samo, co tubeless. Pierwsze zakładało rozwiązanie mniej więcej jak w samochodzie. Czyli wzmocniona opona + obręcz o odpowiednim profilu i powietrze w środku. Dzisiaj bezdętki robi się na szmacianych oponach i wlewa do środka mleko. A to już można zrobić na większości obręczy, nawet tych które nie są oficjalnie przystosowane do bezdętek. Poczytaj choćby o ghetto tubeless. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi