jcoobaa Napisano 9 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwiec 2017 Cześć. Chciałbym wymienić blat w korbie kompaktowej FSA Gossamer 50/34. Mam kilka pytań. Myślałem nad zębatką Shimano 105. Mam w rowerze tą grupę więc myślałem że warto się tego trzymać. BCD się zgadza (110 czyli kompakt), ilość śrub się zgadza, liczba zębatek z przodu (2) też jest ok: http://allegro.pl/tarcza-50t-korby-shimano-105-fc-5750-10s-czarna-i6659704020.html Jednak w opisie aukcji, w temacie jest 10s. a ja mam 11 przerzutek. Napisałem do sklepu czy to coś zmienia to mi odpowiedzieli że nie wiedzą. Może Wy wiecie czy ta zębatka będzie pasowała do mojej korby czy może dacie jakiś inny pomysł? Co kupić? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 9 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwiec 2017 34 minuty temu, jcoobaa napisał: Jednak w opisie aukcji, w temacie jest 10s. a ja mam 11 przerzutek. jak to zrobiłeś, że masz aż 11 przerzutek w jednym rowerze? Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 9 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwiec 2017 (edytowane) Można tą tarcze założyć, ale chłopaki w serwisie shimano twierdzą, z eto rosyjska ruletka i wszystko może grać lub coś zgrzytać. Jeśli już chcesz w tej korbie zastosować tarczę Shimano 105 to może lepiej dedykowaną do 11s FC5800 (Symbol: Y1PH98090-czarna lub Y1PH98100-srebrna). Wtedy obejdzie się bez wątpliwości Edytowane 9 Czerwiec 2017 przez Franz Mauer Głupi pomysł z FC5800 :/ Odnośnik do komentarza
GBike Napisano 9 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwiec 2017 1 godzinę temu, Franz Mauer napisał: Można tą tarcze założyć, ale chłopaki w serwisie shimano twierdzą, z eto rosyjska ruletka i wszystko może grać lub coś zgrzytać. Jeśli już chcesz w tej korbie zastosować tarczę Shimano 105 to może lepiej dedykowaną do 11s FC5800 (Symbol: Y1PH98090-czarna lub Y1PH98100-srebrna). Wtedy obejdzie się bez wątpliwości Raczej słaby pomysł ponieważ jedno do drugiego nie pasuje. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 9 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwiec 2017 Próbowałeś? Prawda ta pod 11s nie pdoejdzie. Inny system mocowania. Odnośnik do komentarza
GBike Napisano 9 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwiec 2017 2 minuty temu, Franz Mauer napisał: Próbowałeś? Nie, ponieważ w żaden sposób do pająka z pięcioma ramionami nie założysz blatu od korby która ma cztery ramiona. 1 Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 9 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwiec 2017 Powinienem od tego zacząć - a co sie dzieje z zębatką 50T? Kwalifikuje się do wymiany? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 9 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwiec 2017 11rzędową kasetę? Jeśli wymiary się zgadzają itd. to wsio powinno działać prawidłowo ale też skłaniał bym się ku kupieniu takiej od producenta korby. Różnica w cenie aż tak wielka nie będzie. Odnośnik do komentarza
jcoobaa Napisano 12 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwiec 2017 (edytowane) Zamówiłem tą zębatkę bo przy okazji brałem też inne części, najwyżej oddam, będzie mnie to kosztować parę złotych. Blat mam zużyty dlatego chcę wymienić. Nie pomyślałem o tym o czym pisze Gbike i może słusznie że o tym nie myślałem bo oglądam teraz w necie zdjęcie mojego roweru i widzę że pająk ma 5 ramion tyle co kupiona zębatka.Ale liczę na kolejne konstruktywne posty przerzutki etc. Edytowane 12 Czerwiec 2017 przez jcoobaa Odnośnik do komentarza
jcoobaa Napisano 16 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwiec 2017 Blat założony, pasuje idealnie. Można zamykać temat. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi