Quadic Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Tak, tak nie pomyliłem się! Szukam wąskich rozciągliwych spodenek które można założyć na spodenki kolarskie z wkładką - te byłyby idealne - Gore C5 Windstopper Trial Baggy Short - gdyby były z przodu rozpinane jak normalne spodnie krótkie https://tinyurl.com/qks4vej
m-peter Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zobacz na szorty Endura Hummvee, trochę podobne do tych, które wskazałeś ale rozpinane.
SzpiceR Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Szczerze, kupując to wyrzucisz pieniądze w błoto. Założysz, przejedziesz się i sam uznasz, że ani to wygodne ani praktyczne.
Quadic Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2020 4 godziny temu, m-peter napisał: Zobacz na szorty Endura Hummvee, trochę podobne do tych, które wskazałeś ale rozpinane. Mam dwie pary w szafie, cały czas są używane do jazdy MTB. Teraz również używam na szosie ale przyznam, że trochę to dziwnie wygląda. I nie chodzi mi li tylko o względy estetyczne. Szukam w miarę obcisłych szortów z rozporkiem, guzikiem do zapinania i szlufkami na pasek, które będę mógł założyć na spodenki kolarskie. 1 godzinę temu, SzpiceR napisał: Szczerze, kupując to wyrzucisz pieniądze w błoto. Założysz, przejedziesz się i sam uznasz, że ani to wygodne ani praktyczne. Jazdę na rowerze traktuję już bardziej rekreacyjnie niż sportowo. Ostatnio jeździłem we wzmiankowanych wyżej Endura Hummvee i było /jest/ mi całkiem wygodnie. Chciałbym jednak coś bardziej opływowego, wąskiego, stretchowego z dwiema kieszeniami.. 1
Motke Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 9 godzin temu, Quadic napisał: Tak, tak nie pomyliłem się! Szukam wąskich rozciągliwych spodenek które można założyć na spodenki kolarskie z wkładką - te byłyby idealne - Gore C5 Windstopper Trial Baggy Short - gdyby były z przodu rozpinane jak normalne spodnie krótkie https://tinyurl.com/qks4vej Z Deca trekingowe są rozciągliwe. Np. https://www.decathlon.pl/spodenki-trek500-mskie-id_8493658.html Jeżdżę w podobnych ale długich, wersja cienka i ocieplana.
SzpiceR Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Ale weź napisz po co Ci w ogóle te szorty? Uważasz, że lajkra pedalska jest czy co? 2
Quadic Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2020 11 godzin temu, SzpiceR napisał: Ale weź napisz po co Ci w ogóle te szorty? Uważasz, że lajkra pedalska jest czy co? A to mnie zaskoczyłeś! Do czego służą szorty? W D... mi zimno w "pedalskiej lajkrze"! Generalnie mamy ochraniacze - ocieplacze na różne części ciała: stopy, kolana, ogólnie ręce, głowa a na 4 litery co mamy? No właśnie szorty! Tylko, o ile do mtb mamy różnych odmian, fasonów, modeli bez liku, to na szosę posucha. A ja już nie chcę jeździć w szortach mtb na rowerze szosowym, chciałbym mieć szorty dopasowane właśnie do jazdy rowerem szosowym! Bo zgodzicie się chyba ze mną, że te dwie dyscypliny "delikatnie" się różnią. Nie potrzebuję tutaj szerokich szarawarów, ale dopasowane, zgrabne, opływowe, rozciągliwe spodenki-szorty. To wszystko! Czy to takie skomplikowane? Dla ułatwienia dodam, że tu gdzie chwilowo mieszkam mogę jeździć przez 12 miesięcy w roku, ale upałów nie ma, często pada i wieje, a ja codziennie dojeżdżam do pracy rowerem. Rano jest zimno a po południu kiedy mogę ruszyć gdzieś dalej, to o te 5-10 stopni więcej. Muszę więc mieć możliwość dopasowania ubioru do warunków pogodowych panujących w danym momencie - czyli jak jest ciepło /w moim przypadku powyżej 12 stopni/ mogę jeździć w "pedalskiej lajkrze" ale jak jest zimniej to potrzebuję tychże SZORTÓW na szosę!
SzpiceR Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Są różne rodzaje spodenek na rower, ocieplane/na chłodniejsze dni również Są ludzie, którzy jeżdżą np. w bokserkach z wkładką a na nie zakładają jakieś ocieplane legginsy Ale szorty? Edytowane 12 Stycznia 2020 przez SzpiceR
mareq Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Ja tak czasem robię, że na krótkie spodenki kolarskie zakładam leginsy dla biegaczy. Nie mają wkładki i mi takie połączenie pasuje.
Rekomendowane odpowiedzi