Nogi Opublikowano 10 Stycznia 2020 Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Witam, W sieci Decathlon na wyprzedaży jest ten oto rower - 3 100 zamiast 3 500 (niby nic, ale zawsze jednak coś ). Kiedyś się do niego przymierzałem nawet - na żywo bardzo mi się spodobał - poza manetką blokady amora. Porównując ten model do konkurencji - no nie oszukujmy się, wygrywa stosunkiem ceny do oferowanych podzespołów. Jeden rower już mam z deca (RC520) i jestem z niego zadowolony - poza wystrzałami kół, ale to inna bajka. Być może nawet w tym roku kupię mojej lubej RC500 Kwestia czy spodoba jej się jazda szosą Jestem o krok od kupna, ale... Waham się czy wydanie, nie małej jak dla mnie, kwoty na rower w 2020r. z napędem 1 x 11 to dobra opcja. Wszystko już mamy 1 x 12. Porównywałem przełożenia w moim starym MTB 26" do 1 x 11 i 1 x 12 (w sensie kalkulator przełożeń). Teoretycznie da rade 1 x 11 choć może brakować na prostych (pod górkę jest niemal identycznie). Nie jestem zawodnikiem, nie startuję w zawodach, rower potrzebny ze względ na zużycie starego, no i 26" to już nie dla mnie zabawa. Rower wykorzystywany będzie do zabawy w lasach/górach - na starym dałem radę w górach Szklarskiej Poręby to i tym dam Ktoś coś podpowie? Jak Wy podeszli byście do tego tematu? Pozdro! Edytowane 10 Stycznia 2020 przez Nogi
Bujak Opublikowano 10 Stycznia 2020 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Jak sam piszesz, wiesz jak sprawdzić zakres przełożeń, więc niewiele Ci pomogę. Musisz sam rozważyć, czy nie zabraknie ci zakresu.Też miałem 1x11 (AM100S z 2018) i po roku przeszedłem na 1x12, bo brakowało mi zakresu miękkich przełożeń - za słaba noga.
Grzegorz_Macko Opublikowano 10 Stycznia 2020 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Na 1x11 też może być miękko z zębata 46t
leszcz Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Obecna cena przy zakupie online to 2879,10zł i wg mnie rozwala system. Kupiłem go synowi, który się rozkręca a jeździ na gracie, bez zastanowienia. Poza oczywistymi plusami w tej cenie: + rama 1,5kg + powietrzny amor + koła 29 w BOOST'cie (szersze tylne widełki z opcją 27,5+ na szerokich oponach) + napęd 1x W międzyczasie trafiłem na https://team29er.pl/t29er/rowery/3185-decathlon-wraca-do-wielkiego-kola-a-lyzka-na-to-niemozliwe i odkryłem kolejne fajności: + obręcze mają wew. szerokość 26mm + obręcze tubless-ready + Tylne widełki mają także funkcję amortyzującą - dzięki swojemu profilowi "pochłaniają" część drobnych nierówności Jak ktoś ma ten rowerek to zapraszam do dzielenia się opinią.
Alzheimer Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Jak uzyskałeś taką cenę? U mnie to 3199 zl.
leszcz Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Sprawdziłem, dziś już nie działa. Widocznie mieli błąd w koszyku, który udało mi się wykorzystać 1
Grzegorz_Macko Opublikowano 13 Lutego 2020 Opublikowano 13 Lutego 2020 to juz jest koniec tego modelu, zastąpił go ten. W ofercie online raczej juz nie bedzie 2019, ewentulanie na sklepach szukac jak zostały. https://www.decathlon.pl/rower-mtb-xc-50-29-id_8575904.html
leszcz Opublikowano 20 Lutego 2020 Opublikowano 20 Lutego 2020 (edytowane) Kurka ten amor RS Judy zaczął pracować z oporem. Przy powolnym wduszaniu ugina się skokowo. Rower stoi w kotłowni (z 30-35stopni tam jest). Czy to może być przyczyna? (rozszerzone golenie) Edytowane 20 Lutego 2020 przez leszcz
Alzheimer Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 Nie, ja bym na twoim miejscu skorzystał z gwarancji. 1
Rekomendowane odpowiedzi