Fracek1987 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Proszę o pomoc. Mam problem z prawą manetką Shimano Slx 7000 11 rzędową wraz z wskażnikiwm przełożeń. Mianowicie, podczas serwisu roweru i ponownym dokręcaniu śruby obejmy manetki do sterów, dokręcając śrubę chyba za mocno ją dokręciłem😞 i przekręciłem gwint i teraz manetka sobie lużno chodzi... W związku z tym mam zapytanie czy można dokupić osobno tą obejmę i ją wymienić w tej manetce oraz czy Shimano sprzedaje takie części pojędyńczo jako zestaw naprawczy? Czy wogóle można tylko tą część wymienić w tej manetce? Nie znalazłem nigdzie schematu. Jeżeli można tą część wymienic to jeżeli ktoś z forumowiczów posiada zepsutą manetkę a mógłby poratować to byłbym wdzięczny😃 proszę o pomoc.
Kruk Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zrób fotkę i zaznacz o którą śrubę Ci chodzi, będzie prościej
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 8 minut temu, Fracek1987 napisał: śruby obejmy manetki do sterów Co to jest? Shimano nie sprzedaje zestawów naprawczych. Masz dwie opcje. Kupić uszkodzoną manetkę na dawcę lub naciąć nowy gwint.
Fracek1987 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2020 Chodzi mi o tą pierwszą śrubę z lewej. Przejęzyczyłem się z tymi sterami sorki. Właśnie szukam dawcy tylko nie wiem czy ten element jest wymienialny.
Kruk Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Wymienny nie i raczej nie dostaniesz. Jedyne wyjście to przegwintować o numer większe i dać świeżą śrubę.
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Lub naprawić gwintJak się nie mylę jest tam m5Więc można takim cudem naprawićhttps://allegro.pl/oferta/zestaw-do-naprawy-gwintow-m5x0-8-solidny-s-x38a-8167754291?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Accent_Szaj Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 @piter614 mnie ubiegł Właśnie miałem zaproponować to samo
Fracek1987 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2020 Dzięki za szybkie porady. Poszukam używanej manetki i spróbuje podmienić. Jak się nie uda to czeka mnie zakup nowej. Pozdro
maras52 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Nie wiem jak to wygląda od tyłu (czy jest miejsce), ale czy nie idzie wstawić nakrętki albo rozwiercić i zacisnąć nitonakrętkę ?
Argi Opublikowano 26 Stycznia 2020 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Szukał chłop pomocy, dostał rozwiązanie na tacy, a potem stwierdził, że i tak kupi manetkę Chyba go wizja gwintowania mocno przygniotła
Rekomendowane odpowiedzi