Skocz do zawartości

Huel czy warto?

Piwko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie o produkt firmy huel jest to jedzenie w proszku. Czy ktoś to próbował czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym produktem! Głównie chodzi mi o wsadzanie tego typu jedzenia na śniadanie i w trakcie pracy na obiad tz. Kolacje raczej mam dietetyczna maraton brązowy ryż warzywa pierś z kurczaka itp ale mniejsza o to chodzi mi o ten produkt czy to wgl jest dobra  opcja? 

Opublikowano
36 minut temu, Piwko napisał:

Głównie chodzi mi o wsadzanie tego typu jedzenia na śniadanie

Wg. mnie smaczniejsze są jajka na bekonie. No chyba że celem jest chudnięcie. Wtedy proponuję zapoznać się z tematem

i pogoń za kaido. Schudniesz niejako "przy okazji" :)

Opublikowano

Chodzi mi o schudniecie przy okazji oczywiście. Głównie zależy mi na śniadaniu i obiedzie szybkim nie mam zbyt dużo czasu na przygotowanie ani pojęcia jak to robić obliczając kalorie składniki itp (słaba wymówka wiem ale tak jest)

Opublikowano

Tak serio to nie ma sensu jedzenie takich świństw. To się musi kiedyś odbić na zdrowiu. Jeżeli tyjesz to znaczy że nie za dużo jesz tylko za mało kalorii spalasz. Jedz wszystko co zdrowe i smaczne a potem nie przed TV tylko na rower albo dowolny inny rodzaj sportu. Naprawdę w bardzo nielicznych przypadkach nadwaga wynika z problemów zdrowotnych. Oglądałem kiedyś wywiad z triathlonistą. Jego dieta dzienna to 6000 kalorii a on niemal chudy. Ale to wszystko przepala. Także nie licz kalorii a kilometry. Tyjesz ? Znaczy za mało jeździsz i tyle.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

A Phelps jadł 12k kcal, więc za mało pływasz. 

🤦‍♂️

@Piwko Huel, to białko roślinne (pomijam kwestię przewagi zwierzęcego nas roślinnym ze względu na aminogram), z dodatkiem między innymi oleju MCT i zmielonych płatków owsianych. To samo kupisz znacznie taniej kupując sobie odżywkę białkową i same płatki ;). Albo inną odżywkę kompleksową bez rozdmuchanego marketingu. 

Ale generalnie lepszym wyborem będzie jedzenie w postaci stałej, które będzie bardziej syte od prochu, który swoją drogą wcale nie musi Ci smakować. 

Chcesz redukować masę? Kalorie IN < kalorie OUT i ot cała filozofia. Jedząc takiego Huela powyżej swojego zapotrzebowania kcal też przytyjesz ;)

Edytowane przez Łukasz_P
  • Pomógł 1
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Proszek to dobre rozwiązanie jeżeli nie masz innej możliwości, a czy huel to ci nie powiem, bo nie korzystałem z tego. Najlepszym możliwym scenariuszem jest samodzielne przygotowywanie posiłków, co nie jest ani długie, drogie czy skomplikowane. Przykładowy gainer na masę możesz zrobić we własnym domu za pomocą produktów które kupisz w sklepie. Podam przykład. Płatki owsiane, białka jaj czy jogurt naturalny/serek wiejski, łyżka masła orzechowego, banan. Wrzucasz do blendera i masz pełnowartościowy posiłek składający się z węgli złożonych, węgli prostych, białka i zdrowego tłuszczu. Sam sobie ustawiasz proporcje czego chcesz więcej lub mniej w zależności od celu. Chcesz to możesz dodać maliny lub borówki dla smaku. I czego więcej potrzeba? Więc dla mnie kupowanie proszków nie ma sensu chyba że nie mam innej opcji co raczej jest nie możliwe. Proszki proteinowe czy podobne wynalazki to marketing żeby wyssać z ludzi kasę, bo jacyś fit celebryci to stosują czy kulturyści. 

• 5 tygodni później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Również widziałam ich reklamę na FB. Uważam, że jako zwykły dodatek do dobrze zbilansowanej diety jest ok.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Szukam właśnie jakiś posiłków w takiej formie. Zastanawiam się nad Chiashake bo mają ciekawe diety, produkty. Natomiast Huel ma nieco mniej bogatą ofertę według mnie.

• 1 rok później...