Skocz do zawartości

Tarczowki Juin hydr - mech

JaW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeglądając Ali natrafiłem na ciekawe zaciski hamulcowe marki Juin. 

https://a.aliexpress.com/VolgdgoU3

20200108_163938.thumb.jpg.2cfb30b277469dd1a8c7d2c43bcc4d69.jpg

Dość drogie, bo 500 zł za zestaw z tarczami, ale wyglądają na solidne. Uruchamiane za pomocą linki, w środku tłoki hydrauliczne. 

Miał ktoś może z czymś takim do czynienia, warto w ogóle się tym interesować? 

Opublikowano

Chyba je dali do Rondo ruut al 2 na 2020. Jeśli to one to jest to dobra rekomendacja.

• Lubię to! 1
Opublikowano

@IOO rzeczywiście, to są te zaciski. Teraz trzeba by znaleźć jakiegoś użytkownika Rondo i zapytać o opinię. Ale tak jak piszesz - skoro dali do Ruuta te hamulce, to muszą być dobre. 

Opublikowano
2 minuty temu, JaW napisał:

@IOO rzeczywiście, to są te zaciski. Teraz trzeba by znaleźć jakiegoś użytkownika Rondo i zapytać o opinię. Ale tak jak piszesz - skoro dali do Ruuta te hamulce, to muszą być dobre. 

Będzie ciężko bo to model na 2020, chyba nawet nie da się go fizycznie kupić. Zadzwoń sobie do 7anna i podpytaj o tego Rondo, ja do nich dzwoniłem przed zakupem RAGa i byli bardzo pomocni.

A, te hamulce ze zdjęcia nie mają śruby barylkowej do regulacji linka. Jak poklikałem w linka od Ciebie to któreś mialy. Warto to mieć bo inaczej trzeba kombinować.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ktoś na forum chyba składał jakiegoś crossa na tych hamulach, widziałem coś podobnego w dziale nasze rowery.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Bardzo ciekawe zaciski. Moim zdaniem lepiej wyglądają niż TRP hy dr.

Opublikowano
27 minut temu, Kruk napisał:

Bardzo ciekawe zaciski. Moim zdaniem lepiej wyglądają niż TRP hy dr.

Możesz rozwinąć?

Opublikowano

Sam popatrz:

i-trp-hy-rd-flat-mount-disc-brake-calipe

Wyższy jest i moim zdaniem brzydki. Ten Chiński zacisk jest ładniejszy i mniejszy, wygląda schludniej. Oczywiście tylko o wyglądzie mówię. 

Opublikowano
10 godzin temu, Kruk napisał:

Sam popatrz:

Wyższy jest i moim zdaniem brzydki. Ten Chiński zacisk jest ładniejszy i mniejszy, wygląda schludniej. Oczywiście tylko o wyglądzie mówię. 

Trochę jestem zdziwiony bo wygląda prawie jak XTR (napis, nieczarny dekielek) czyli tak jak lubisz.

Opublikowano
12 godzin temu, Kruk napisał:

Sam popatrz:

Już myslalem że masz jakieś konkretniejsze informacje.  

Opublikowano

Swoją drogą, czy zaciski można stosować zamiennie mtb/szosa? Chodzi mi o to, czy ciąg linki jest taki sam np. w klamkomanetkach sora jak w manetkach mtb?

Opublikowano
8 minut temu, mareq napisał:

Swoją drogą, czy zaciski można stosować zamiennie mtb/szosa? Chodzi mi o to, czy ciąg linki jest taki sam np. w klamkomanetkach sora jak w manetkach mtb?

Nie, trzeba znałeś wersję szosową.

Opublikowano

Kompletuję sobie drugi rower, no i potrzebuję do niego hamulców. Chyba więc zaryzykuję i kupię te Juin, zamontuję je do Diverge'a, a hamulce TRP Spyre pójdą do drugiego, kompletowanego roweru. 

Nie żebym miał jakieś uwagi, co do TRP Spyre, siła i modulacja hamowania są w nich jak najbardziej w porządku, ale jak mam kupować coś nowego, to mogłoby to być teoretycznie coś lepszego :)

Dzięki za pomoc :)