w_fraczek Opublikowano 7 Stycznia 2020 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Witam, prosze o poradę. W nowym rowerze Merida Big Nine 600 2018 mam farbycznie hamulce M315, chciałbym je zmienic na cos lepszego. Ze starego roweru mogę przełozyć Deore M6000 lub ewent. SLX w starszych seriach (ponizej M7000) - komplet kosztowałby ok 460 pln. Prosze o Wasze zdanie. I druga kwestia, czy przy takich przekładkach może cos nie pasować przy montażu (np starsze serie SLX nie podejdą i trzeba szukac od M7000 w wzwyż) ? Dzieki i pozdrowienia
elmapeto Opublikowano 7 Stycznia 2020 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Ja bym przełożył te m6000 ze starego roweru jak jest możliwość. Raczej wszystko powinno pasować. Mocowanie pewnie to samo , pozostaje kwestia długości przewodów.
Huberto20 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Przełóż m6000 jak je masz. Nie opłaca się narazie zmieniać na slx, chyba że będą za słabe to kup slx. Nie będzie problemu z montażem. Pamiętaj tylko o długości przewodu.
Franz Mauer Opublikowano 7 Stycznia 2020 Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) SLX to super sprzęt. Nawet w starszych modelach serii m675. Nie ma problemu z dopasowaniem, chyba że zależy Ci na wykorzystaniu montowania manetek na obejmie klamki. Wówczas zależy co z czym chcesz parować...? 😁 Edytowane 7 Stycznia 2020 przez Franz Mauer
Rekomendowane odpowiedzi