DarekH Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Witam, wszystkich i ja się pochwalę nowym nabytkiem. Rower z barankiem nie był przeze mnie używany od ponad 25 lat, więc po tym jak stuknęła 40tka, i waga blisko 100kg, stwierdziłem że to czas na zakup szosówki i aktywność. Przez kilka tygodniu czytania, szperania a budżet skakał, latał ... w końcu, stwierdziłem, że tym tokiem wiosna mnie zastanie bez roweru i wybrałem coś sensownego cenowo, na osprzęcie grupy 105 i coś co będzie atrakcyjnie wizualnie (przynajmniej dla mnie). W końcu, wybór padł na CUBE. Poniżej specyfikacja: Nazwa: Cube Agree HPARozmiar ramy: 54cmRama: High Performance AluminiumWidelec: Carbon Super Light RacePrzerzutka przednia: Shimano 105 FD-5800Przerzutka tylna: Shimano 105 RD-5800Kaseta: Shimano 105 CS-5800Kaseta zęby: 11-25Kaseta ilość rzędów: 11Korba: Shimano 105 FC-5800 172,5mmKorba zęby: 50-34Korba ilość rzędów: 2Łańcuch: Shimano 105 CN-HG600Hamulce: Shimano 105 BR-5800Klamko- manetki: Shimano 105 ST-5800Mostek: PRO PLT 130 mmKierownica: PRO PLTSztyca: BontragerSiodło: Fi:zi’k ArioneKoła: Roval Fusee SLX 23Opony: Continental Grand Prix 4000S 23mm Waga: 8,15kg Dodatkowo: Licznik Bontrager Trip 300, z czujnikiem kadencji i prędkości. Pedały SPD PD-M540 Waga kompletu jakieś 8,7-8,8 kg Co do wrażeń, to ja jestem bardzo zadowolony, ciężko mówić o jakiś wadach kiedy to pierwsza szosa od ćwierć wieku :). Z rzeczy które wydają się do zmiany, to chyba skrócenie i obniżenie mostka na 110mm, reszta grupy 105 pomimo kilku lat działa sprawnie i bez zastrzeżeń. W tej chwili rower zapinam na trenażera Elite Suito, który wypożyczyłem na zimę i cisnę km na ZWIFT lub jeżeli pogoda pozwala cisnę na świeże powietrze. Na tą chwilę, nakręcone mam blisko 370 km i kręce dalej. Poniżej fotki: 1
JaW Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Ładny rower, oby spełniał stawiane przed nim wymagania No i skoro to powrót do jazdy po latach, to pomyśl o bike fittingu, aby na wstępie czegoś sobie nie zepsuć.
Argi Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Ładny rower, na dobrych podzespołach. Teraz będzie niemiecka precyzja i polski temperament
DarekH Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2020 W dniu 5.01.2020 o 18:43, JaW napisał: Ładny rower, oby spełniał stawiane przed nim wymagania No i skoro to powrót do jazdy po latach, to pomyśl o bike fittingu, aby na wstępie czegoś sobie nie zepsuć. Dzięki, na razie jest w zupełności wystarczający. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale na początek w pakiecie rower+człowiek, najwięcej do zrzucenia jest w człowieku Co do bike fittingu, to zrobiłem podstawowy na bazie tego co można odnaleźć w sieci, i odpukać nic nie boli, nic nie strzyka... jednorazowe dystanse 30-40 km bez większych utrudnień.
Rekomendowane odpowiedzi