Skocz do zawartości

Zakup nowego TREKA FUEL EX 7 2019 29"

Zib25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam pytanie co sądzicie o rowerze TREK FUEL EX 7 2019 29 MATTE METALLIC GUNMETAL, noszę się z zamiarem kupna i chciałbym poznać Wasze opinie.

pozdrawiam G.T

Opublikowano

Cześć. Fantastyczny rower do jazdy po górach ale bez ścigania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem Fuela Ex8 (RM 2020), jestem zachwycony tym rowerem. Co prawda na swoim nowym nie zrobiłem nawet stówki, ale w zeszłym roku byłem na kilku jazdach testowych modelem z 2019. Po przesiadce z poprzedniego roweru miałem wrażenie że przejedzie po wszystkim. Zawsze. Na podjazdach wiadomo, szału nie było, ale i tak lepiej niż się spodziewałem. Bardzo ważne było dla mnie też, że Trek robi rowery w rozmiarze XXL, co przy moich 198 wzrostu ma ogromne znaczenia. Jakbyś miał jakieś konkretne pytania to pisz śmiało

20191227_145320 (2).jpg Edytowane przez PabloWRO
uzupełnienie
Opublikowano (edytowane)

PabloWRO, też nosze się z zakupem, ale wersji 9.7 (2020). Niestety mam dylemat czy przy wzroście 186cm powinienem wybrać L czy XL. We wszystkich sklepach/salonach jakich byłem każdy doradza L wspominając, że różnica pomiędzy L, a XL jest niewielka. Jeżeli miałbym ochotę go "wydłużyć" to zawszę mogę zamontować dłuższy mostek, bo z krótszego łatwiej zrobić dłuższy niż na odwrót. Pytanie czy nie lepiej wziąć od razu XL? Jeździłem obydwoma modelami i w każdym czułem się dobrze, ale L był bardziej zwrotny.

Dzięki za odpowiedź :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Może ja Ci pomogę, mam 190 i  ujeżdżam fuela ex 9,7 z 2019 w rozmiarze 21,5 czyli XL, gdybym Miał 186 z pewnością byłby to rozmiar L czyli 19,5.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo fajny model ma eksplorację ścieżek gorąco polecam jednak warto przejechać się również innymi modelami z tego segmentu dla porównania.
Jak dla mnie Fuel jest super do zjazdów daje poczucie bezpieczeństwa i naprawdę fajnie wybiera nierówności. Jednak z podjazdami jak to z podjazdami huśtawka jest standardowa jak przy fulu mimo technologi jaka została zastosowana w ramie.

Podsumowując polecam gorąco jako przemyślany zakup porównaniu z konkurencją :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Siemka mam pytanie czy jakoś dużo rowery się różnią pomiędzy rocznikiem 2019-2020? Zauważyłem różnice na pewno przy damperze, dużo wpływa na pracę? 

W 2019 damper jest pod kątem, natomiast 2020 ustawiony pionowo

Fuel ex 8

Screenshot_2022-03-13-15-09-37-67_d4c83e98b7363fb18e9bde28130b0ba3.jpg Screenshot_2022-03-13-15-09-19-53_d4c83e98b7363fb18e9bde28130b0ba3.jpg

Edytowane przez Nemix