Gość Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Wywaliłam się dzisiaj na rowerze i oberwała tylna przerzutka. Zastanawia mnie teraz, czy hak mi się skrzywił czy jest on prosto, bo co spojrzę, to co innego widzę. Na sucho biegi wskakują. Odnośnik do komentarza
arturo0220 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Hmm, porównałem ze swoim i mimo że nie jest to ten sam model ani producent to nie jest tak przysunięty do kasety. Raczej jest do niej równoległy. Wygląda na trochę krzywy ale takie skrzywienie można naprostować. Odkręć przerzutkę i powoli jakimś kluczem nastawnym może bo można go dostosować do grubości lekko wyprostuj. Ja tak prostowałem i nic się nie stało. Shimano ma jakiś przyrząd do oceny czy jest krzywy ale pewnie kosztuje więcej niż nowy hak Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Jak działa to nie ruszać Ja haki prostuje długą śrubą M10x1. Edytowane 11 Czerwca 2017 przez Puncu Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 widziałaś może ten temat o prostowaniu haka https://www.forumrowerowe.org/topic/171669-diy-przyrzad-do-prostowania-haka-przerzutki-za-3zl/ Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Widziałam już kiedyś ten wątek, ale dzięki za przypomnienie. Dzisiaj podrepczę do Castoramy i będę działać. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zakupiłam potrzebne rzeczy i tak oto przedstawia się przyrząd do sprawdzenia haka. Przy okazji wymieniłam hak, bo starego nie mogłam naprostować i pozycja przerzutki teraz wygląda ok. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi