dmxzor Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Hej Szajbajki, Mam w planach wymianę roweru na nowy i mam pytanie odnośnie kierownicy. Miałem wykonany bikefitting i wymieniono mi kierownicę z 42cm na 40 cm. W obecnym rowerze mam mieć kierownicę 42cm i pytanie jest następujące, czy ta szerokość może znacząco wpłynąć na komfort na rowerze i konieczna będzie ponowna wymiana na krótszą? (duży koszt) czy jest to jednak zmiana kosmetyczna. Rozstaw barków (od końca ręki do końca ręki): 46 cm Rozstaw kości: ok. 40 cm~ pzdr i dzięki za pomoc
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Ja bym pojeździła i sprawdziła organoleptycznie. Jeśli będzie ok i komfortowo, to zostaw i tyle. Kupić nową zawsze zdążysz.
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Rower rowerowi nie równy. Dopiero po paru km poczujesz co jest dobrze a co nie. Innej metody nie ma.
leszcz Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 To po 1cm na stronę. Trzeba duuuużo jeździć żeby to poczuć. W mtb dłuższą się obcina 💪
Franz Mauer Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Nie do końca rozumiem... To po co był Ci ten bikefitting skoro potem szukasz rad na forum? Oczywiście na razie możesz jeździć na tej, którą posiadasz. Ja jednak szykowałbym się na zakup właściwej. 2
Red Opublikowano 30 Grudnia 2019 Opublikowano 30 Grudnia 2019 W dniu 28.12.2019 o 20:09, dmxzor napisał: Rozstaw barków (od końca ręki do końca ręki): 46 cm Tak to się nie mierzy się kości i jak wskazałeś jest to 40cm. Odpowiedź nasuwa się sama. Kup kierownicę właściwej szerokości W dniu 28.12.2019 o 21:17, leszcz napisał: To po 1cm na stronę. Trzeba duuuużo jeździć żeby to poczuć. W mtb dłuższą się obcina 💪 W szosie jest to naprawdę wyczuwalne choć to dużo mniejszy dyskomfort jak za nisko ustawione siodło.
Rekomendowane odpowiedzi