ponczi Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Jak podała Jolanda na swoim instagramie, miała dość poważny wypadek: nie pozostaje nic innego jak trzymać kciuki za byłą zawodniczkę Krossa, a obecnie Treka. Miejmy nadzieję, że nie popsuje to jej sezonu 2020.
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opuchnieta, więc mocno nią miotać musiało. Taki sport niestety. Nasza Majka po poważnym wypadku miała problemy nie tylko z powrotem na rower ale i z ekipą. Oby Jolanda nie przerabiała podobnej historii. Nic tylko zdrowia życzyć "naszej Joli".
ponczi Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2019 (edytowane) Złamane żebra i pęknięta śledziona to uderzenie było dość spore. Obstawiam, że do okolic końca lutego raczej słabo z większym wysiłkiem i intensywniejszymi treningami. Z drugiej strony Jolanda jest twarda (styczniowy złamany obojczyk i łokieć), więc pewnie postara sie szybko stanąć na nogi. Edytowane 26 Grudnia 2019 przez ponczi
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 O szlag, grubo musiało być. Dużo zdrowia!
Red Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Godzinę temu, PrzeLuka napisał: Nasza Majka po poważnym wypadku miała problemy nie tylko z powrotem na rower ale i z ekipą. Oby Jolanda nie przerabiała podobnej historii. Mowa. Wypadek Jolki przed sezonem to już tradycja. Pamiętam conajmniej złamaną rękę dwa lata temu. Pozostaje życzyć zdrowia.
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Tylko wiecie panowie złamania a obrażenia wewnętrzne to zupełnie co innego. Kości zrastaja się dość szybko a uszkodzone narządy regenerują się znacznie dłużej. Pozbiera się i wróci na szlaki nim się obejrzymy.
leszcz Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Z powodu wylewu chcieli jej usunąć śledzionę ale weszli przez żyłę nogi i zatrzymali krwotok. Grubo. To stop the bleeding, the medical team first wanted to remove my spleen with emergency surgery but luckily the trauma team at Mission Hospital in Asheville, NC, had an expert who could do a procedure called embolization, which meant he went into the artery of my leg to go up to the artery of my spleen to block it with a plug. I am very lucky to be in such good hands!
jaro0011 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 A mówią że sport to zdrowie. Ja aktualnie pauzuje po rekonstrukcji ACL i szyciu łąkotek - rozjechało mi się kolano w maju 2019 w Jeleniej Górze na Olbrzymach
leszcz Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Poznajemy granice... zdobywamy exp Ja po złamaniu rzepki na pół (na zaśnieżonej oblodzonej koleinie w spd) wsiadłem na nower po 38 dniach. 💪 PS w gipsie wytrzymałem 6 dni
jaro0011 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 W dniu 28.12.2019 o 14:07, leszcz napisał: Poznajemy granice... zdobywamy exp Ja po złamaniu rzepki na pół (na zaśnieżonej oblodzonej koleinie w spd) wsiadłem na nower po 38 dniach. 💪 PS w gipsie wytrzymałem 6 dni Grubo. Dziwie się że jeszcze ładują kolana w gips. Trochę to bez sensu skoro są na rynku świetne ortezy...
ponczi Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2020 Patrząc na insta Jolandy widać, że juz wyszła ze szpitala i ma sie dość dobrze. jednakże, jak sama wspomniała, to nadal jakieś 3 miesiące odpoczynku od ścigania.
piotr.solek Opublikowano 18 Stycznia 2020 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Ktoś śledzi jej rehabilitację? Nie żebym był jej wielkim fanem, ale moc w nogach podziwiam.
Red Opublikowano 18 Stycznia 2020 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Ja coś tam się przyglądam, ale generalnie w sieci nie masz nic więcej od tego co sama Neff opublikuje. Generalnie dziewczyna (powoli) wraca do zdrowia.
Rekomendowane odpowiedzi