Seba_XC Opublikowano 23 Grudnia 2019 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Witam przymierzam się do zakupu obręczy do XC. Ograniczyłem się już do 2 firm (2 obręczy), a mianowicie: 1 NEXTIEhttps://www.nextie.com/mountain-clincher-30mm-NXT29XC30 2 LIGHT BICYCLEhttps://www.lightbicycle.com/U-shape-29er-rim-30mm-wide-hookless-MTB-bike-carbon-rims-tubeless-compatible.html Teoretycznie dwa parametry przemawiają za Light bicycle a mianowicie max napięcie szprych. W light jest to ≤145kgf a w Nextie nie więciej jak 130kgf. Drugi parametr, to szerokość ścianki bocznej. W Light jest szersza o 0,5 mm. Pytanie, czy parametr napięcia do 130 kgf jest na tyle dobry by sztywność koła była wystarczająca? I ogólnie czy ktoś z Was miał doświadczenie z tymi obręczami.
Kruk Opublikowano 23 Grudnia 2019 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Raczej wątpię by ktoś miał do czynienia z tymi obręczami Ja bym brał Lighty i może jakbyś robił zakupy to bym 2 obręcze dla siebie zamówił
Seba_XC Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2019 16 minut temu, Kruk napisał: Raczej wątpię by ktoś miał do czynienia z tymi obręczami Ja bym brał Lighty i może jakbyś robił zakupy to bym 2 obręcze dla siebie zamówił No jakoś też mocno za Lightami jestem. Będę raczej zamawiał tak w połowie stycznia, to możemy się zgadać. Koszt dostawy na pół to coś tam taniej będzie :). Chcę zamówić w tym TPD delivery (cost is USD89 for two rims to Poland - tax included). Niby podatek wliczony, ale czy nie dowalą 23% vatu i 4,7% cła to się pewnie okaże dopiero jak ewentualnie dojdą. Znalazłem jeszcze jakiś stary działający kod rabatowy 3%, zawsze na kilka szprych będzie :).
Kruk Opublikowano 23 Grudnia 2019 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Spoko jak byś zamiawiał to napisz do mnie priv to pogadamy
Rekomendowane odpowiedzi