Skocz do zawartości

Do usunięcia!

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, 

Jakby się nikt nie zgłosił to zagadam z sąsiadem bo wiem, że ma i bez problemu pożyczy. Tylko problem jest taki, że go rzadko widuje a nie wiem gdzie mieszka :(

Edytowane przez Gophfer
Opublikowano
12 minut temu, Łabędź napisał:

Jest ktoś, kto mieszka gdzieś w Krakowie lub najbliższych okolicach i byłby tak uprzejmy, że pozwoliłby mi podjechać do siebie i dał przykręcić w karbonowym rowerze śrubę sztycy i mostek z odpowiednimi siłami? :)

Nastąpiła jakaś zmiana ? :) 

Opublikowano
Nastąpiła jakaś zmiana ?  
Uuu panie to Ty nie na bieżąco...

Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Teraz, Cris92 napisał:

Uuu panie to Ty nie na bieżąco...

Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka

No nie, dawno mnie tu nie było proszę przekierowac mnie do aktualnych info :) 

Opublikowano
5 godzin temu, Gophfer napisał:

to zagadam z sąsiadem

Dzięki, ale nie zawracajmy sąsiadowi głowy może. Właśnie odżałowałem i zamówiłem klucz przez internet, i tak mi się przyda. Dziękuję! 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dynamometryczny sie przydaje nie tylko brzy bajku. 

Tylko pamiętaj delikatna zabawka, dbać trzeba :)

Opublikowano

Dla jakiego zakresu Nm kupiłeś klucz?

Opublikowano

Mam w swoim rowerze skrajne wartości 10-34Nm, szukalem takiego klucza na allegro w granicach do 200zl i srednio coś znalazlem

Opublikowano

@Łabędź zajrzyj do Michała w dobrychrowerach, zagadaj, powołując się na mnie, pożyczy lub sprzeda w dobrej cenie.

Opublikowano
6 godzin temu, PiotrekGT napisał:

Dla jakiego zakresu Nm kupiłeś klucz?

wszystkie te śrubki w rowerze mam do przykręcania z siłą 5 Nm. Więc taki kupiłem. Tani, zgrabny i mały. Dla mnie ok. :)

Opublikowano

Klucz do roweru potrzebny jest w sumie w zakresie od 2 do 24

Opublikowano

No ja mam właśnie w dolnym łozysku wahacza 34Nm, a to ono dostaje najbardziej w tyłek

Opublikowano

Ale tutaj siła 34 Nm to już trochę jest więc można przykrecić z czuciem bez obaw że się coś zepsuje

Opublikowano
2 godziny temu, piter614 napisał:

Klucz do roweru potrzebny jest w sumie w zakresie od 2 do 24

Jak najbardziej. Najważniejsza dla mnie śrubka, do sztycy, powinna być na 9-11Nm. I w zasadzie dla niej zakupiłem klucz :)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Argi napisał:

Jak najbardziej. Najważniejsza dla mnie śrubka, do sztycy, powinna być na 9-11Nm. I w zasadzie dla niej zakupiłem klucz :)

Sztyca w moim rowerze jest dokręcona z momentem 6Nm , karbon nie lubi ściskania. 6Nm w Scott Spark, to prawidłowa wartość. Mam dokładnie ten sam klucz co na zdjęciu podglądowym wyżej -sprawdza się doskonale, to obowiązkowy sprzęt, przy rowerze z ramą karbonową i osprzęcie. 

Edytowane przez AHABI ONE
Literówka
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.12.2019 o 00:14, Łabędź napisał:

wszystkie te śrubki w rowerze mam do przykręcania z siłą 5 Nm. Więc taki kupiłem. Tani, zgrabny i mały. Dla mnie ok. :)

Daj linka... :P