Skocz do zawartości

Błotniki do Triban 500

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że chciałbym jeździć moją szosą gdy jest mokro, ostatnio kilka razy się zdarzyło chociażby do pracy do której mam 5km pięknego asfaltu:) I chciałbym uniknąć sytuacji, że woda chlapie gdzie tylko może. I stąd myśl o błotnikach. Chciałbym aby były pełne, mocowania posiadam. I aktualnie na pierwszym miejscu są Błotniki SKS Bluemels.

https://www.centrumrowerowe.pl/blotniki-sks-bluemels-matt-pd1852/?v_Id=112579

Tylko zastanawiam się co do szerokości. Aktualnie mam opony 28C, ale może być tak że się nie zmieszczą i zmienię na 25C lub 23C. Co o tym myślicie czekam na Wasze sugestie.

Opublikowano

W przypadku SKS nie obawiałbym się o deklarowaną szerokość. Jeżeli napisali że pasują do opon o szerokości 28 mm to znaczy że to sprawdzili i pasują. Jeżeli tylko wejdą Ci w ramę/widelec nie będzie problemu.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Jak mierzyłem to same błotniki wejdą bez problemu. Tylko zostanie kwestia zmiany opon, ale mam inne także nie będzie problemu.

Opublikowano

U mnie jakoś się uda dopasować tylko mam pytanie czy zdejmować podkładkę dystansującą z hamulców. Bo uchwyt błotnika robi teraz za dystans. Czy może nie ma to żadnego wpływu?

914693415_IMG_20191215_174301(2).thumb.jpg.41c2f1ff42f11553058ae81c6393677b.jpg

IMG_20191220_185212.thumb.jpg.be8dd3194b8ec4689f8b6767caff71b4.jpg