Skocz do zawartości

Shimano PD-R550 vs PD-R7000 (105)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Obie pary pedałów z kompozytu, obie o zbliżonej konstrukcji i podobnym wyglądzie.

Różnica kilku gram w wadze na niekorzyść 550 i 1/3 ceny na korzyść.

Warto dopłacić do 105?

Opublikowano

Nie odpowiem na Twoje pytanie, ale od prawie roku używam 550'ek i nie ma do czego się przyczepić. Zero serwisowania w tym czasie. 

Opublikowano

Ja z kolei mam PD-R7000 i jestem zadowolony z zakupu, nie ma nic do czego mógłbym się przyczepić. Mam je skręcone na minimum, a i tak moim zdaniem siła potrzebna do wypięcia jest dość spora, dobrze trzymają.

Opublikowano

A ja zamiast obydwu brałbym Xpedo Thrust NXS. Najlepsze szosowe pedały jakie miałem. Po roku zero luzów ( co nigdy mi sie nie zdażało w przypadku shimano czy Timea) nadal super płynna praca a lżejsze niz Dura Ace.

Opublikowano

Ja przesiadłem się z Tima na pd-r550. Drugi sezon na nich i zero problemów .Raz wymiana bloków .Zauważyłem też delikatny luz ,ale po 16 tyś,bez serwisu , miał chyba prawo się pojawić.W Timach już po pierwszej jeździe zrobił się wiekszy.

Chociaż teraz zastanowił bym się nad tymi pedałami co podał @Nemrod

Opublikowano

A może jakieś pedały od LOOK jakis model Keo? 

Lubię ich pedały, są wytrzymałe i mają maszynówki :)

Opublikowano

Sęk w tym, że zostało mi trochę bloków od Shimano do wykorzystania, więc wolałbym coś w ich standardzie, zamiast próbować sprzedać bloki...

Ale te pedały, o których wspomniał @Nemrod, mega mi się spodobały... 

Opublikowano

Widzisz, zadałeś pytanie, bo chciałeś mieć prościej. A teraz masz jeszcze większą rozkminę 😂