Zigfir Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Godzinę temu, JaW napisał: Rozwiązanie jest proste: kup oponki GP5000 28c i wtedy dętki Supersonic będą idealnie pasować. Trochę to będzie kosztowało, ale zysk na wadze kół - bezcenny 32c u mnie mają dopiero 5 tysiaków i trochę mi szkoda je odkładać na półke. A używał ktoś tubolito? Drogie straszliwie ale ważą 55 gram w rozmiarze 30-40. Edyta: ...i mają plastikowe, ponoć średnio wytrzymałe wentyle. Edytowane 25 Stycznia 2020 przez Zigfir
Zigfir Opublikowano 29 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2020 (edytowane) I kółeczka dotarły. Komplet waży 1530g. Konfigurator podawał 1473g, ale wiadomo, że doszły taśmy na obręczach i nyple. Teraz tylko czekam na osprzęt (tarcze DA, kaseta 11-30 i dętki), który nomen omen nie wyszedł jeszcze ze sklepu. Łożyska zwykłe. Zadziałał tu los, a nie mój rozsądek 😎.Po prostu zabrakło tanich ceramików na składzie i musiałbym czekać na kółka sporo dłużej. Edytowane 29 Stycznia 2020 przez Zigfir 2
Zigfir Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Wagowo jakieś 800g w dół. No i na rowerku wygląda tak: Wrażenia z jazdy całkiem całkiem, acz trochę dziś mocno i porywiście wiało i ciężko było dokładnie kółka wyczuć. Przy okazji odkryłem, że dolny chwyt trochę stabilizuje rower przy bocznym. Na pewno lepiej się wkręcają na obroty. Co do prędkości to średnią, zrobiłem lepszą iż standardowo na mojej szybkiej pętelce i to mimo niekorzystnego wiatru ale mimo wszystko trochę za mocno wiało aby dało się większe wnioski z tego wyciągnąć. Edytowane 1 Lutego 2020 przez Zigfir 2
korea83 Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 Rower z tymi kołami wygląda po prostu super Ile finalnie płaciłeś za te koła?
Zigfir Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Opublikowano 1 Lutego 2020 Za koła wyszły 3 tysiaki z groszami. Przy czym trafiłem na fajną promocje styczniową i jeszcze dodatkowo temat dogadałem telefonicznie.
korea83 Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 Hmmm, nieźle. Jak klikałem sobie w konfiguratorze to mi chyba równe 4tys pokazało. 3tys to już całkiem rozsądnie bym powiedział 👍
Łukasz_P Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 Z p. Damianem idzie się dogadać Super jest @Zigfir. A wiatr dziś masakra gdzie faktycznie.
marobury Opublikowano 1 Marca 2021 Opublikowano 1 Marca 2021 W dniu 1.02.2020 o 22:52, Zigfir napisał: Za koła wyszły 3 tysiaki z groszami. Przy czym trafiłem na fajną promocje styczniową i jeszcze dodatkowo temat dogadałem telefonicznie. Hej, ostatecznie to jaki rozmiar obręczy? ja już conti Grand Prix i tubolity, na szafie trzymam:) tarcze na CL zamówione... i z no-limited będę brał, myśle o 40mm stozka prorace... jeszcze chwila i decyzja zapadnie... Ładnie bike się prezentuje:)
Zigfir Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Opublikowano 3 Marca 2021 W dniu 1.03.2021 o 22:29, marobury napisał: ostatecznie to jaki rozmiar obręczy? Obręcz No Limited CFC TRL 38 mm
Rekomendowane odpowiedzi