mariomk Opublikowano 29 Listopada 2019 Opublikowano 29 Listopada 2019 Chciałbym zmodernizować swój amortyzator ROCK SHOX 30 i dołożyć do niego manetkę blokady pop lock. Pytanie, czy ktoś już mierzył się z takim tematem. Ewentualnie jaką manetkę polecacie. Nadmienię że jeżdżę bardziej rekreacyjnie niż zawodowo ale 80% trasy to las, stąd potrzeba szybkiego blokowania zrodziła pomysł na modernizację.
Gość Opublikowano 29 Listopada 2019 Opublikowano 29 Listopada 2019 W amorze zapewne masz tłymik TK i bez jego wymiany na taki pod manetke się nie da. Łaczny koszt to około 250 zł, więc sam sobie odpowiedz czy warto. https://allegro.pl/oferta/rock-shox-turnkey-tlumik-blokady-skoku-tora-recon-7571781969 O sensie takiej przeróbki możesz poczytać tu...
Rowerowa Szajba Opublikowano 30 Listopada 2019 Opublikowano 30 Listopada 2019 Ja też to już przerabiałem z ta wymiana w Rock Shox tk 30. Myślałem nad wymiana na powietrzny. Póki się nie ścigam nie jest jakieś uciążliwe blokowanie ręką. Taniej lub to samo wyjdzie kupić nowy amortyzator z ta własnie blokada. Do rekraacji jaka akurat preferuje w rowerze da się życ bez tej manetki 1
mariomk Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2019 Wielkie dzięki za pomoc. Znacznie ułatwiło mi to podjęcie decyzji, czyli wymiana amora jak ten już się wyeksploatuje.
Rekomendowane odpowiedzi