Skocz do zawartości

RockShox Recon RL - czy jest możliwość montażu manetki ?

Reactor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Niedawno kupiłem Specialized Rockhopper Pro 1X 2019 i mam jedno pytanie o widelec  tzn: widelec ma kilka ustawień tłumienia. Czy jest manetka na kierownice z kilkoma ustawieniami tłumienia bo znajduje tylko z ustawieniem 0-1 tzn. włącz lub wyłącz . 
Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Niestety, tłumiki Motion control i słabsze turnkey nie mają 3 pozycyjnego trybu. MIałem Rebe z tłumikiem od SIDa z flood gate'm i też tylko otwórz - zamknij.

Dopiero Chargery w SID'ach mają 3 pozycje ustawień otwórz - medium - zamknij ( na beton :D ) 

Opublikowano (edytowane)

W sumie ostatnio robiłem Rockshox Revelation i miał 3 pozycje blokady

1 odblokowanie

2 wersja pół blokady

3 zablokowany na stałe

Nie jestem pewny czy to nie był ten tłumik https://www.bike24.com/p2132656.html

Tylko że ten ma kłódkę na pokrętle a tamten nie miał

Edytowane przez Gość
Opublikowano

ale to revelation, amor do trailu, i miał pewnie pokrętło na koronie, a chodzi Koledze o manetkę 3 stopniową na kierownicy, to tylko charger w RockShoxam takie coś ma, lub właśnie tłumiki Motion Control RCT lub RT3 mają kilka ustawień. 

Aby amor do XC miał 3 stopniowe to tylko charger lub jakiś amor od FOXa CTD

Opublikowano

No tak ale wkładasz ten tłumik podpinasz manetke i ma trzy stopnie
W sumie nie wiem po co miałbym blokować lub pchać się w koszty z manetkami jak zmiana położenia pokrętła nie jest jakaś ciężka

Opublikowano

Powiem tak. Ja mam rideloc manetkę 3 stopniową. Miałem rebę na tłumiku MC a potem na MC Black box z tym flood gate'm i amor dział tak:

otwarty - otwarty - zamknięty

a charger ma :

otwarty - przytłumiony - zamknięty

Żadne tłumiki na linkę Motion control nie mają ustawień na 3. Wersje na pokrętło na koronie mają takie ustawienia.

Opublikowano

Nie, to tłumik Motion control , Charger tak wygląda

215606_00_d.jpg

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Jeszcze raz sprawdzę jak wrócę do domu w Niedziele. I dam Wam znać :-). 
Dziś zamówiłem sztyce Crank Brothers Highline 125mm w promocji,  bo Black Friday już trwa od tygodnia :-).

Opublikowano

No ja ten adapterek co się wymienia w Ridelocu pod szlifowałem i mi z Chargerem działa super. Pracuje na 0%-60%-96/97% zablokowania :)