Skocz do zawartości

Jaki suport HT II do gravela

bbc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapytam tu. Chcę wymienić suport Ht II Shimano na Tokena w moim rowerze szosowym. Suport wkręcany. I teraz czy jednym kluczem dedykowany do suportów Ht II to ogarnę. Czy dwa klucze do Tokena i Shimano są mi potrzebne

Opublikowano

Niby można użyć jakiegoś adaptera żeby dostosować średnicę klucza. 

Opublikowano

Powinieneś ogarnąć jednym

Support MT800 ma inną średnicę i jest potrzebny adapter,który jest w zestawie. 

Token mają standardowe średnicę misek. 

Opublikowano

Jeśli masz tam gwint w ramie a nie upośledzony pressfit to spokojnie 1 klucz wystarczy.

Jeśli na nieszczęście masz pressfit to Ninja'e Tokena da się ogarnąć 1 kluczem ale to zależy czy suport ciasno wchodzi.

I warto przejść na Tokena, zwykłe łożyska premium w Tokenie dadzą różnicę kosmiczną w stosunku do mt800.

Pomijam już łożyska TBT bo są drogie.

Opublikowano
2 godziny temu, Kruk napisał:

Jeśli masz tam gwint w ramie a nie upośledzony pressfit to spokojnie 1 klucz wystarczy.

Nie. Nie wystarczy jeden. Token produkuje suporty do szos/graweli, które się różnią od tych do MTB.

Opublikowano
13 godzin temu, puchalp napisał:

Chcę wymienić suport Ht II Shimano na Tokena w moim rowerze szosowym. Suport wkręcany.

Kolega napisał że ma suport wkręcany to w czym problem?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tańszy bo tylko przelew i czerwony, mi by on był pasował jak nic :P ale fakt tanio.

Opublikowano (edytowane)

czarne tez sa jakby co :-)

Edytowane przez Maxx
  • 3 lata później...
Opublikowano

Ten token 878 to porażka sam się przekonałem na własnej skórze była zamontowana korba Shimano FC-T4060 48/36/26 po przejechaniu sześciu tysięcy km wytarły się łożyska w tokenie sprzedawca uznał reklamacje

Założyłem nowy Shimano SM bb52 i rower jeździ

Opublikowano

Suporty tokena w porównaniu np. z mt800 nie mają uszczelnień a oś korby jest osadzona w nich bez należytego pasowania. Jak stanie któreś łożysko (a dzieje się to stosunkowo szybko jeśli rower jest eksploatowany w mokrych warunkach) oś obraca się w bieżni łożyska tracąc wymiar nominalny w miejscu osadzenia.