puchalp Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zapytam tu. Chcę wymienić suport Ht II Shimano na Tokena w moim rowerze szosowym. Suport wkręcany. I teraz czy jednym kluczem dedykowany do suportów Ht II to ogarnę. Czy dwa klucze do Tokena i Shimano są mi potrzebne
korea83 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Niby można użyć jakiegoś adaptera żeby dostosować średnicę klucza.
Accent_Szaj Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Powinieneś ogarnąć jednym Support MT800 ma inną średnicę i jest potrzebny adapter,który jest w zestawie. Token mają standardowe średnicę misek.
Kruk Opublikowano 2 Stycznia 2020 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Jeśli masz tam gwint w ramie a nie upośledzony pressfit to spokojnie 1 klucz wystarczy. Jeśli na nieszczęście masz pressfit to Ninja'e Tokena da się ogarnąć 1 kluczem ale to zależy czy suport ciasno wchodzi. I warto przejść na Tokena, zwykłe łożyska premium w Tokenie dadzą różnicę kosmiczną w stosunku do mt800. Pomijam już łożyska TBT bo są drogie.
Motke Opublikowano 2 Stycznia 2020 Opublikowano 2 Stycznia 2020 2 godziny temu, Kruk napisał: Jeśli masz tam gwint w ramie a nie upośledzony pressfit to spokojnie 1 klucz wystarczy. Nie. Nie wystarczy jeden. Token produkuje suporty do szos/graweli, które się różnią od tych do MTB.
Kruk Opublikowano 2 Stycznia 2020 Opublikowano 2 Stycznia 2020 13 godzin temu, puchalp napisał: Chcę wymienić suport Ht II Shimano na Tokena w moim rowerze szosowym. Suport wkręcany. Kolega napisał że ma suport wkręcany to w czym problem?
Maxx Opublikowano 10 Stycznia 2020 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Witam, Suport token w najnizszej cenie :-) https://allegro.pl/oferta/suport-token-tk878ex-red-shimano-ht2-24mm-40-8756726589
Kruk Opublikowano 10 Stycznia 2020 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Tańszy bo tylko przelew i czerwony, mi by on był pasował jak nic ale fakt tanio.
Maxx Opublikowano 10 Stycznia 2020 Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) czarne tez sa jakby co :-) Edytowane 10 Stycznia 2020 przez Maxx
adang Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Ten token 878 to porażka sam się przekonałem na własnej skórze była zamontowana korba Shimano FC-T4060 48/36/26 po przejechaniu sześciu tysięcy km wytarły się łożyska w tokenie sprzedawca uznał reklamacje Założyłem nowy Shimano SM bb52 i rower jeździ
vdcmike Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Suporty tokena w porównaniu np. z mt800 nie mają uszczelnień a oś korby jest osadzona w nich bez należytego pasowania. Jak stanie któreś łożysko (a dzieje się to stosunkowo szybko jeśli rower jest eksploatowany w mokrych warunkach) oś obraca się w bieżni łożyska tracąc wymiar nominalny w miejscu osadzenia.
Rekomendowane odpowiedzi