Guze Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 Witam otóż mój polega na tym ,że nie wiem czy sprzedający podaje prawdziwe informacje na temat tych dwóch amorków bo co innego pisze sprzedający a co innego na różnych stronach... Czy ktoś pomoże mi z tym https://allegro.pl/oferta/sr-suntour-raidon-xc-lo-r-26-air-140mm-8550605320 https://allegro.pl/oferta/sr-suntour-raidon-xc-rl-r-26-140mm-manetka-8393299720 Rzekomo mają po 140 mm ale czy to prawda tego nie jestem pewny...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 Tutaj najlepszym fachurą od amortyzatorów jest @ACTIVIA może on pomoże
Gość Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zakres skoku Raidona to od 80 do 140 mm. Info na temat jego budowy i zmiany skoku znajdziesz tu. Nawet rocznik chyba będzie ten sam. Sam osobiście kupiłem od @ACTIVIA Raidona z skokiem 140 mm i zmieniłem na 120 mm. W tym przypadku jeśli sprzedawca podaje skok 140 mm to raczej nie kłamie i z takim skokiem pewnie sam je kupił albo ten skok osobiście zmienił.
Guze Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Opublikowano 22 Listopada 2019 Okey dziękuje wszystkim za odpowiedzi
Gość Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 Z jednym zastrzeżeniem. Raidon to nie amor do enduro i jeśli masz zamiar skakać z schodów to odradzam.
Guze Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Opublikowano 22 Listopada 2019 Ja nie skacze po dużych hopach tylko tak bardziej ze schodów zjeżdżam itd
Gość Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 To amor do XC i szeroko rozumiany "urban dh" raczej nie będzie mu służył.
Guze Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Opublikowano 22 Listopada 2019 Wydaje mi się że ten wystraczy mi w zupełności bo raz na jakiś czas skacze... bardziej to w trasy jade
Kruk Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 Krótko? Rozklekoczesz go lub coś w nim strzeli, oby korona od rury sterowej nie pękła To że ma możliwość skoku 130 itd. to nie znaczy że jest to amor do FR tylko do Trailu, takie słabsze Enduro i latać na tym dużych hopek nie tyle co nie da co ten amor jest za słaby konstrukcyjnie. My jako forum odradzamy ale zrobisz jak uważasz
Gość Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 Poprostu używaj go zgodnie z przeznaczeniem a nic nie stanie się Tobie ani amorowi. Do jakiej ramy chcesz go wsadzić jeśli można wiedzieć?
Guze Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Opublikowano 23 Listopada 2019 8 godzin temu, PrzeLuka napisał: Poprostu używaj go zgodnie z przeznaczeniem a nic nie stanie się Tobie ani amorowi. Do jakiej ramy chcesz go wsadzić jeśli można wiedzieć? Mam taką starą ramę http://www.koral.bielsko.pl/index.php/czesci-rowerowe/ramy/rama-prodigy-johny-bravo-black-roz-16-5.html i mam teraz wsadzone do niej takie stery VP-A71 i wątpię ,że mi wejdzie amortyzator tapered może coś innego by sie znalazło ale nie z tapered ?
Gość Opublikowano 23 Listopada 2019 Opublikowano 23 Listopada 2019 Podobno te ramy wytrzymują 140 mm skoku ale jak to się ma do geometri roweru przy takim skoku tego nie wiem. Nie mniej nie przesadzał bym z nadmiernym katowanie tego sprzętu. Poszaleć się da ale do enduro daleka droga. Da się połączyć amor taper z rama nietaper ale tu nie widzę takiej potrzeby, bo siła rzeczy nie jest to najlepsza baza rozwojowa. Chyba, że planujesz w niedalekiej przyszłości wymienić rame. Było o takim połaczeniu na forum. Poszukaj. Jeśli 800 zł to budżet jakim dysponujesz to napisz do @Kruk miałby coś co Cię zainteresuje. Coś o niebo lepszego niż Raidon i może jeszcze nie sprzedał.
Guze Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Opublikowano 23 Listopada 2019 Napisałem do @Kruki bede czekał na odpowiedz dziękuje 1
Rekomendowane odpowiedzi