profaner Opublikowano 21 Listopada 2019 Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) Shimano szajbajki. Stało się. Kupilem sobie zupełnie nowy używany rower. Wyposażony we wspomniane hamulce HS11 Magury. Zauważyłem jednak że hamulce podłączone są "na opak". Tzn. Prawa klamka odpowiada za przedni hamulec lewa za tylny. Jest to coś co jak się raz zauważy nie da się już od-zauważyć. Więc trzeba albo z tym żyć, albo to zmienić. Jako że nie mam żadnego doświadczenia z hamulcami hydraulicznymi pytanie mam następujące: Czy po zamianie przewodów miejscami wystarczy standardowe napelnianie- odpowietrzanie układu czy po drodze muszę dokonywać jeszcze jakiś innych czynności? Edytowane 21 Listopada 2019 przez profaner
Gość Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 Wymiana oliwek na przewodach plus odpowietrzenie. Ot wsio. Rower z GB zapewne?
profaner Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Wiesz co nie znam jego historii. Produkcja holenderska kupiony w Trzciance 🙂 Jeden z przewodów nie ma osłony na nakrętce więc możliwe że ktoś zamienił. Olej do francuskich zawieszeń samochodowych będzie ok? Chciałem 29era, później stwierdziłem że przełaj a skończyło się na Gazelle XR4 czyli chyba taki cross. Dzięki bardzo za odpowiedź. Edytowane 22 Listopada 2019 przez profaner
Gość Opublikowano 22 Listopada 2019 Opublikowano 22 Listopada 2019 Osłonke da się dokupić a olej/płyn ma być taki jaki przewidział producent, więc nie eksperymentowałbym z olejem do zawieszenia.
Rekomendowane odpowiedzi