sasiq Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Cześć! Mam taki problem w mojej korbie Truvativ lewa część (nienapędowa) ma luzy takie same jak na filmiku zamieszczonym przez nieznanego mi użytkownika. Czy wie ktoś co może być przyczyna? Da się to naprawić? Odnośnik do komentarza
suchy Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zaraz zaraz a korba dokręcona? Bo z filmika wynika ze nie... Odnośnik do komentarza
sasiq Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Model korby to Truvativ Firex. Została dokręcona i sie nie poprawilo jest to lekki luz gdy lewa częśc jest u góry Odnośnik do komentarza
suchy Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) 59 minut temu, sasiq napisał: Model korby to Truvativ Firex. Została dokręcona i sie nie poprawilo jest to lekki luz gdy lewa częśc jest u góry Wiem bo miałem taką korbę kiedyś w krosie sign ds i z tego co pamiętam była to mega sztywna korba i jak na bierząco smarowało się sworznie to praktycznie niezniszczalna. Do rzeczy... Zobacz od wewnętrznej strony korby czy nie masz trapezów wyrobionych lub jakiegoś pęknięcia. Tak zamo sprawdź trapez na ośce. I taka kuriozalna uwaga. Sprawdź czy w otworze ości w który wkręcasz śrubę mocującą korbę coś nie podlazło i powoduje to że nie można tej śruby dokręcić. I zrób jeszcze inspekcję samej śruby i jej gwintu. Ps. A może zdarzyło się kiedyś że jeździłeś na niedokręconej korbie? Edytowane 6 Czerwca 2017 przez suchy Odnośnik do komentarza
sasiq Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 6 godzin temu, suchy napisał: Wiem bo miałem taką korbę kiedyś w krosie sign ds i z tego co pamiętam była to mega sztywna korba i jak na bierząco smarowało się sworznie to praktycznie niezniszczalna. Do rzeczy... Zobacz od wewnętrznej strony korby czy nie masz trapezów wyrobionych lub jakiegoś pęknięcia. Tak zamo sprawdź trapez na ośce. I taka kuriozalna uwaga. Sprawdź czy w otworze ości w który wkręcasz śrubę mocującą korbę coś nie podlazło i powoduje to że nie można tej śruby dokręcić. I zrób jeszcze inspekcję samej śruby i jej gwintu. Ps. A może zdarzyło się kiedyś że jeździłeś na niedokręconej korbie? rozkrecilem lewy pedał i chyba sruba jest popsuta bo dokrecilem i odkrecilo sie dodam ze zaczelo trzeszczec Odnośnik do komentarza
suchy Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 1 minutę temu, sasiq napisał: rozkrecilem lewy pedał i chyba sruba jest popsuta bo dokrecilem i odkrecilo Masz na myśli cały czas tę śrubę co dociska korbę do ośki? Jeśli tak to tak jak wspomniałem wcześniej, zobacz czy nic tam nie podlazło i przyjżyj się dokładnie gwintom śruby i w ośce. Jeśli nic nie zaobserwujesz, możesz zaryzykować i kupić taką nową śrubę, kosztuje naprawdę niewiele i raczej będzie dostępna w większości sklepów rowerowych. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi