Skocz do zawartości

Czy taka para zatańczy? SLX RD-M670 SGS z kasetą 11-40+

leszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma szans na kasetę do 46T 

Maksymalnie to 40-42 i to tak może być upośledzona praca na górze kasety lub na dole. Lepiej kup sobie SLX M7000 i masz z bani i możesz mieć 46 T koronki w kasecie.

Ta przerzutka łyka tylko przeważnie 36 kasetę.

Przedłużka czasami działa czasami nie. Wiele razy miałem przypadek że nawet jak jaaaakoś to chodziło to karykaturalnie jak idzie o pewność i szybkość zmiany biegów.

Nie baw się w to zwłaszcza że są już gotowe przerzutki do tego a 11 przerzutka świetnie śmiga na 10 napędzie, lepiej niż 10 na 10, ale to już jest znany trick.

Pamiętej; " chytry, dwa razy traci"

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Kruk napisał:

11 przerzutka świetnie śmiga na 10 napędzie, lepiej niż 10 na 10, ale to już jest znany trick.

Co? :) Że niby na manetce 10 przerzutka 11 będzie prawidłowo działać? W sumie jeśli manetka 10 i 11 ma identyczny ciąg linki to tylko kwestia czy manetka 10 (u mnie Deore SL-M610) zrobi ten 1 dodatkowy "cyk". Rozumiem, że trik jest taki że robi ten cyk. Tak?

Edytowane przez leszcz
Opublikowano

Widzę że Kolega nie wiedział :D 

I to jak diabli będzie działać, poprawi się przerzucanie znacząco.Tak 10 shimano i 11 shimano ma tensam ciąg, można dać SLX, XT czy XTR przerzutkę 11 do manetki 10 shimano :)

Miałem Manetkę XT 10 i XT 11 przerzutkę i pięknie to działało.

• Pomógł 1
Opublikowano

Spoko hehehe kto pyta nie błądzi :) Powodzenia.

aaatylko pamiętaj że kaseta 11-46 działa przerzutka 11 tylko z 1 blatowym napędem.

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kruk napisał:

11-46 działa przerzutka 11 tylko z 1 blatowym napędem.

@Kruk jak chodzi o SLX M700 pamiętaj ze mam założony i śmigam w napędzie 2x10 28/38 tył 11-46

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tak pamiętam, ale nie we wszystkich ramach może taki my wyjść, bezpiecznie i tak jak podaje shimano lepiej założyć 11-46 kasetę na 1 blat.

Opublikowano

Ale tak czy inaczej mit jest obalony i działa

Za jakiś czas dowiem się jak sobie radzi z kasetą 11 rzędów 11-46 (znajomy zamówił ale czeka na kastę z za wielkiego muru )

Opublikowano

Tylko trzeba dodać, że chodzi o rd-m7000 gs ( wersja pod 11 sp ) a nie o rd-m7000 sgs ( wersja pod 10 sp ). 

• Lubię to! 1
Opublikowano
W dniu 21.11.2019 o 17:53, Piotr78 napisał:

Tylko trzeba dodać, że chodzi o rd-m7000 gs ( wersja pod 11 sp )

No i właśnie ta działa u mnie w rowerze w systemie 2x10 jeżdzę nim codziennie