Krzychu04 Opublikowano 19 Listopada 2019 Opublikowano 19 Listopada 2019 Witam planuję wymienić przednia zębatkę na narrowide czy będzie ona współpracować z kaseta 7rz? W przyszłości planuje zmienić na 10rz
polmaj Opublikowano 19 Listopada 2019 Opublikowano 19 Listopada 2019 Szeroki łańcuch je szybko zje poza tym nie zabraknie ci przełożeń , zajezdzij to co masz i wstaw narrow wide jak przejdziesz na 10 , w wątku o renowacji unibike mission masz przepis jak zrobić to tanio na bazie komponentów z Chin 1
Krzychu04 Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor Opublikowano 19 Listopada 2019 A co sądzicie o korbie zee z zębatką zee będzie to współgrało ze sobą?
polmaj Opublikowano 19 Listopada 2019 Opublikowano 19 Listopada 2019 Nie zabieraj się za temat od d...y strony , poczytaj policz i wtedy pytaj , Pozdrawiam
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2019 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Hej,z tego co pamiętam zębatki narrow wide współgrają z kasetami 7/8/9/10/11/12. Prędzej zajedziesz kasete jak przednią zębatke tym bardziej że "prawie" Wiekszość zębatek przednich jest ze stali.
Kruk Opublikowano 5 Grudnia 2019 Opublikowano 5 Grudnia 2019 34 minuty temu, Patryś napisał: Wiekszość zębatek przednich jest ze stali. Serio? Ja najwięcej zębatek Narrow Wide się spotkałem z aluminium właśnie
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2019 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Nie bez powodu dałem w cudzysłowie prawie wszystkie, ale podsumowując moje ostatnie szukanie znalazłem informacje od producentów Sram,RaceFace,Dartmoor i jeszcze jakieś 3 brandy chińskie z ali, co prawda bałbym się jakości, ale są. Wg. mnie Narrow Wide sprawdza się świetnie przy napędach 1x a skoro w takim systemie nie ma problemów to myślę że i 2x/3x też zaskoczy świetnie. Tak masz racje kolego większa ilość producentów dysponuje aluminium,zawsze też można odezwać się do tokarza i zamówić stal zębatkę aczkolwiek nie bawiłem się w takie rzeczy, pozdrawiam.
Accent_Szaj Opublikowano 5 Grudnia 2019 Opublikowano 5 Grudnia 2019 (edytowane) 29 minut temu, Patryś napisał: Narrow Wide sprawdza się świetnie przy napędach 1x a skoro w takim systemie nie ma problemów to myślę że i 2x/3x też zaskoczy świetnie. Poważnie? Ja byłem, w sumie to nadal jestem,przekonany, że Narrow jest tylko do 1x. Z tego powodu, że ów blat ma tak wyprofilowane zęby, żeby łańcuch nie spadał nawet przy dużych przekosach. Czyli co za tym idzie, zmiana przełożeń z przodu będzie trudna,jak nie niemożliwa Edytowane 5 Grudnia 2019 przez Accent_Szaj 1
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2019 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Ale gafa no to dorypałem, dobrze że ktoś mnie poprawił, dziękuje.
Accent_Szaj Opublikowano 5 Grudnia 2019 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Tu macie filmik @SzajBajk o Narrow Wide
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2019 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Co do tego to nw raczej w większości jest z ALU zrobioneI nie nadaje się do napędy 2x czy 3x gdyż jlich budowa raczej nie pozwala na zmienianie biegów
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2019 Opublikowano 5 Grudnia 2019 2 godziny temu, Patryś napisał: Hej,z tego co pamiętam zębatki narrow wide współgrają z kasetami 7/8/9/10/11/12. Prędzej zajedziesz kasete jak przednią zębatke tym bardziej że "prawie" Wiekszość zębatek przednich jest ze stali. Dlatego jest To magiczne Prawie. Jak z reklamą piwa Żywiec.
Accent_Szaj Opublikowano 5 Grudnia 2019 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Podsumowując. Nie bierz NW do 7rz. Zabraknie ci przełożeń.Zrób to jak zmienisz sobie na 1x10. Mój syn ma 1x7 w swoim,ale rowerek ma 20" koła
Rekomendowane odpowiedzi