Skocz do zawartości

Okulary sportowe z korekcją.

MatiXCM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Znacie może jakieś przedsiębiorstwo które produkuje okulary rowerowe/sportowe korekcyjne? Nie chodzi mi o dołączaną korekcję, tylko całe "szkła". Szukałem w necie ale nie mogę znaleźć typowo sportowych okularów. 

Dzięki za pomoc 

POzdrawiam

Mateusz 

Opublikowano (edytowane)

Ja używam okularków marki Oakley od wielu lat mam kilka modeli, niektóre zrobiłem sobie przed wielu laty i do dziś dnia są w stanie pozwalającym na użytkowanie choć niestety zmieniła mi się wada więc musiałem zamówić nowe okulary. Jednak jakościowo są bardzo dobre.

Nie wiem jaką masz wadę ponieważ nie przy każdej wadzie da się wykonać każdy z dostępnych modeli ale wybierz się do optyka który ma okulary tej firmy i zapytaj czy dany model mogą wykonać ze szkłami korekcyjnymi co fajne możesz sam dobrać stopień przyciemnienia szkieł barwę itd.

Edytowane przez KRL064
Opublikowano

Ale normalnie mogę wybrać np. WINDJACKET 2.0 (oczywiście o ile moja wada pozwala na tego typu szkła) i do tego zrobić korekcję? Czy piszesz o bardziej standardowych oprawkach typu OX itp.?

Opublikowano

Musisz zapytać u optyka (w sklepie) które z dostępnych modeli możesz zamówić ze szkłami korekcyjnymi mi nawet Gascan'y zrobili z korekcją mimo że mają wygięte szkła ale dla mnie to ważne by nie wpadało mi światło z boku czy z góry.

Ja mam dokładnie pięć różnych model z korekcją nie wiem jak dziś ale jak robiłem ostatnie to jedyny problem to czas bo za każdym razem były wykonywane za granicą i czekałem ok 30 dni.